« Ves enrere

Itinerari ciclopeatonal Prat de Cabanes – Torreblanca

Itinerari ciclopeatonal Prat de Cabanes – Torreblanca

L'actuació té per objectiu la construcció d'una nova ruta ciclopeatonal entre els nuclis urbans de Torre La Sal a Cabanes i Torrenostra a Torreblanca. La longitud prevista és de 13,6 quilòmetres, la major part dels quals discorre pels camins que voregen el Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca, en les proximitats de la vora litoral.

 

La intervenció es dirigeix a promoure el valuós patrimoni natural i cultural existent a través d'un accés sostenible, que permeta connectar la població amb els espais naturals a través de sengles ciclables. L'actuació enllaça amb el carril bici i la vorera existents en la carretera CV 1430-, en les proximitats del nucli costaner de Torrenostra. També s'adequaran dos ramals de connexió amb l'itinerari de vianants que discorre junt amb la platja en Torre La Sal, i es tancarà a la circulació rodada El Camí de l'Antic Quarter de Carrabiners fins a la platja, al discórrer per l'interior del Parc Natural.

 

El projecte inclou la senyalització i abalisament de l'itinerari, incloent-hi cartelleria divulgativa i punts de descans, així com la preparació d'una zona d'aparcament en les proximitats del Camí de Carrabiners. L'actuació dota així d'un accés sostenible al Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca i al litoral, adequant per a l'ús ciclista els camins existents i eliminant el tràfic motoritzat del principal camí interior, la qual cosa contribueix a la connexió d'espais naturals d'especial rellevància per mitjà de sengles ciclables, facilitant l'atracció de visitants i potenciant l'exercici d'activitats d'oci saludable i turístic. Al seu torn, aquesta major accessibilitat al territori serà generadora de retorns en les economies locals, per la creació d'activitat en la conservació i gestió del patrimoni natural i cultural i per l'atracció de turisme.

 

Es preveu la seua execució en l'exercici de 2018. La inversió total del projecte ascendeix a 376.376,53 € que seran cofinançats al 50 % pels fons FEDER de la Unió Europea.

 

 

Listado Documentos