« Ves enrere

Anell Verd Metropolità de València. Tram oest (subtrams 4 i 5)

Anell Verd Metropolità de València. Tram oest (subtrams 4 i 5)

L'actuació es planteja com a objectiu la construcció del tram oest del gran cinturó metropolità per a modes sostenibles denominat Anell Ciclopeatonal Verd Metropolità de València, que comunicarà l'horta de València amb el mar connectant tota l'àrea metropolitana per mitjà de camins històrics i naturals, a més de recórrer els parcs naturals del Túria i de l'Albufera i altres infraestructures verdes i béns culturals. L'actuació es dirigeix a la creació d'una nova ruta ciclopeatonal que travessarà aquest àmbit de l'Horta, promovent un accés sostenible i d'interés lúdic als espais naturals i béns culturals d'aquest àmbit.

 

El tram s'inicia en el terme municipal d'Aldaia, en la glorieta que uneix les carreteres CV-409 i 403, i es dirigeix cap al cementeri de Quart de Poblet, on accedeix al nucli urbà a través d'una de les passarel·les existents sobre l'autovia A-3. L'Anell travessa Quart de Poblet recolzant-se en les voreres i carrils bici existents fins al Parc Fluvial del Túria, on es preveu una ampliació de la passarel·la per a travessar el riu. Després de creuar el vall del riu Túria, l'itinerari es dirigeix cap a la Séquia Real de Moncada i al molí de Batà, bé cultural protegit de rellevància local de Paterna. Posteriorment, l'anell creuarà Paterna, recorrent espais patrimonials protegits dels Coves del Bata i de La Torre. En el tram final s'accedeix al nucli urbà de Godella fins a la Séquia Real de Moncada, on la via ciclopeatonal discorre paral·lela al ferrocarril, fins a aconseguir el camí de servici del Barranc del Palmaret, punt d'unió amb el Tram Nord de l'Anell Verd Metropolità.

 

L'actuació té una longitud prevista de quasi 16 quilòmetres de longitud, al llarg dels quals l'itinerari transcorre per llocs patrimonials emblemàtics així com per diversos espais verds.

 

La inversió prevista per als dos subtrams en què es divideix l'actuació, és de 5.532.080,80 €, que es preveu executar en 2019-2020.