Enllaços destacats

NOVETATS

Ves enrere LA CONSELLERIA DE POLÍTICA TERRITORIAL, OBRES PÚBLIQUES I MOBILITAT PRESENTA A TITAIGÜES NOVES EINES PER A AGILITZAR TRÀMITS URBANÍSTICS

LA CONSELLERIA DE POLÍTICA TERRITORIAL, OBRES PÚBLIQUES I MOBILITAT PRESENTA A TITAIGÜES NOVES EINES PER A AGILITZAR TRÀMITS URBANÍSTICS

El director general d'Urbanisme, VICENTE J. GARCIA NEBOT, ha abordat quins són els beneficis de la plataforma Guia-T i altres manuals disponibles en matèria d'urbanisme.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat a través de la DIRECCIÓ GENERAL D'URBANISME, va celebrar divendres passat una jornada informativa a Titaigües dirigida a personal tècnic de l'àrea d'urbanisme de la Mancomunitat de La Regió muntanyenca, Alt Túria, Racó d’Ademús i Alpont. L'objectiu de la sessió ha sigut explicar quines eines ha posat a la disposició dels ajuntaments la Direcció General d'Urbanisme per a agilitzar els tràmits urbanístics.

Durant la trobada el director general d'Urbanisme, Vicente J. García Nebot, ha presentat Guia-T, una plataforma impulsada per la Conselleria i dirigida als redactors de documents urbanístics per a facilitar l'elaboració i tramitació d'informes sectorials ja que permet estalviar temps en diversos punts del procediment. Així mateix, García Nebot ha assenyalat que aquesta eina afavorirà l'impuls d'un urbanisme més àgil i sostenible.
D'altra banda, des de la direcció general també s'han donat a conéixer altres eines urbanístiques disponibles com la guia de guia de Perspectiva de Gènere en Actuacions Urbanes o la guia per a la Minimització de l'Impacte Territorial, la finalitat del qual és orientar al personal tècnic a tramitar els expedients de minimització i regularització de l'impacte territorial d'habitatges implantats irregularment en sòl no urbanitzable.
A més, en la jornada també ha participat l'alcalde de Titaigües i responsable de l'Àrea d'Urbanisme i Infraestructures, Ramiro Rivera, qui ha destacat el bon acolliment de la jornada entre els tècnics dels ajuntaments participants.

També ha participat l'alcaldessa i presidenta de la Mancomunitat de La Regió muntanyenca, Chelo Alfonso, així com Manuel Civera, Gerent de l'Agència Valenciana de Protecció del Territori.