Arcadi España destaca la importància de la sostenibilitat dels ports i la relació que tenen amb la ciutat

24/11/2021
Arcadi España destaca la importància de la sostenibilitat dels ports i la relació que tenen amb la ciutat

- El conseller d'Obres Públiques ha participat en la presentació de la plataforma per a impulsar la descarbonització i l'electrificació del sector marítim a Espanya, l'Aliança Net-Zero Mar
- Per al responsable de Ports de la Generalitat, "en el sector marítim, la clau és reduir emissions, apostar per la innovació, avançar cap a la descarbonització i l'electrificació, i disminuir l'empremta de carboni"El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat en la presentació de l'Aliança Net-Zero Mar la importància de la sostenibilitat dels ports i la relació que tenen amb la ciutat, i n'ha posat com a exemple el de València, "que en comparteix els beneficis per a compensar-ne els costos mitjançant el finançament de les obres del tramvia, un parc de capçalera i la regeneració de les platges".

En la presentació d'aquesta plataforma per a impulsar la descarbonització i l'electrificació del sector marítim a Espanya, Arcadi España ha destacat que els ports "no són una ciutat dins d'una ciutat, són la seua ciutat", i "les infraestructures no són un fi en si mateix, són un mitjà".

Així ha assenyalat la importància de "reduir-ne l'impacte de manera radical, innovant, incrementant el trànsit per mercaderies amb tren i amb energies renovables". Per a Arcadi España, "només d'aquesta manera, amb aquesta agenda ampliada, adaptant-se al seu entorn, tindrem un port fort".

D'igual manera, ha reiterat que la màxima prioritat dels ports del Mediterrani és la sostenibilitat. "En el sector marítim, reduir les emissions és la clau, cal apostar per la innovació, avançar cap a la descarbonització i l'electrificació, disminuir l'empremta de carboni", ha afirmat el responsable de Ports de la Generalitat.

En la intervenció, el titular d'Obres Públiques s'ha referit al fet que el Mediterrani i els seus ports han sigut sempre una cosa més que comerç i ocupació, "han sigut cultura, prosperitat, solidaritat", i ha recordat quan València va acollir el vaixell 'Aquarius'.

Segons el conseller, "les ciutats amb un port són conscients de tot el que implica, és tindre una finestra al progrés i es percep en els seus monuments, en la història; és impossible imaginar València sense el port". En aquest sentit, hi ha afegit que el nivell de benestar que hi ha seria impensable sense el port. "Milers d'empreses, agricultors, autònoms, famílies senceres n'han depés, en depenen i en dependran, el seu futur està unit", ha destacat.

En opinió d'Arcadi España, "la pandèmia ens ha ensenyat la fragilitat de la globalització tal com l'entenem, amb la ruptura de les cadenes de valor, la revisió del just a temps o 'just in time', i la necessitat d'una globalització més regionalitzada". La pandèmia també ha fet "imprescindible el treball de tots els milers de treballadors dels ports, i ens ha obligat a accelerar els canvis en la digitalització, en la transició ecològica, en la reducció de les emissions de carboni i en la innovació", ha conclòs.

Arxius relacionats