La Generalitat reunirà en una jornada a Dénia els principals actors i operadors dels ports valencians

14/10/2021
La Generalitat reunirà en una jornada a Dénia els principals actors i operadors dels ports valencians

- Durant la jornada, organitzada per la Conselleria d'Obres Públiques, es presentarà la nova imatge corporativa dels ports de la Generalitat
- Arcadi España destaca que tractarà sobre la sostenibilitat, la innovació, la connectivitat i la relació port-ciutatEl conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que la Generalitat celebrarà el pròxim 26 d'octubre a Dénia "una jornada que, amb el títol 'Economia blava', reunirà els principals actors i operadors dels ports valencians per a desplegar tot l'actiu portuari que té la Comunitat Valenciana".

Després de la reunió que ha mantingut amb la secretària autonòmica d'Obres Públiques, María Pérez, i la directora general de Ports, María Luisa Martínez, el conseller ha informat que durant la jornada es presentarà la nova imatge corporativa dels ports de la Generalitat. Així mateix, ha avançat que s'organitzaran diverses taules redones per a "intercanviar idees i aprofundir, entre altres qüestions, en la sostenibilitat, la innovació i la connectivitat dels nostres ports".

A més, ha destacat que "la relació port-ciutat serà un altre dels temes importants a tractar en la jornada. En aquest sentit, Arcadi España ha indicat que "els ports han d'obrir-se a la ciutadania, estar integrats en la ciutat, alhora que s'impulsen com a motor de desenvolupament sostenible".

Per al titular d'Obres Públiques, els 35 ports que gestiona la Generalitat "tenen un important potencial de caràcter pesquer, comercial, turístic i esportiu, no sols per als municipis que els alberguen, sinó també per a tota una gran àrea d'influència, i hem de rellançar tot aquest actiu portuari que té la Comunitat Valenciana amb la col·laboració de les administracions i de tots els actors implicats".

Així, ha afegit, "l'objectiu de la Generalitat és aconseguir ports segurs, accessibles, sostenibles i resilients, integrats en la ciutat, i que puguen potenciar-ne la capacitat econòmica i turística".

En aquesta jornada intervindran representants de Ports de l'Estat i de les Illes Balears, així com de tots els sectors més significatius de l'entorn portuari: navilieres, clubs nàutics, pesca i turisme.

Arxius relacionats