Las obres de l'L10 de Metrovalencia a Bailén obliguen a tallar el trànsit durant la nit en el túnel de Gran Via en direcció plaça d'Espanya

10/10/2021
Las obres de l"L10 de Metrovalencia a Bailén obliguen a tallar el trànsit durant la nit en el túnel de Gran Via en direcció plaça d"Espanya

- La circulació s'interromprà de 22 a 6 hores, del 12 al 20 d'octubre, excepte les nits del 15 i 16, coincidint amb el cap de setmana
- S'instal·laran vidrieres en el canó per als vianants que connectarà la futura línia amb l'L7 com les del pas paral·lel actualment en úsLes obres que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) porta a terme per a condicionar el traçat en subterrani de la línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia, en concret els treballs del canó per als vianants que comunicarà les estacions de Bailén i Alacant, obligaran a tancar al trànsit rodat durant les nits el túnel de la Gran Via en direcció a plaça d'Espanya.

En concret, les nits entre el dia 12 i el 20 d'octubre, excepte el divendres 15 i el dissabte 16, el trànsit de vehicles estarà interromput de 22 hores a 6 hores de l'endemà, només en direcció a plaça d'Espanya.

El motiu són les obres d'instal·lació de les vidrieres del passadís que forma part del canó per als vianants que connectarà la futura Línia 10 amb la línia 7, a través de l'estació de Bailén. Aquestes vidrieres, que evitaran caigudes i el soroll dels vehicles en la passarel·la, seran iguals que les ja instal·lades en el corredor paral·lel que actualment està en servei per al pas de vianants.

Aquesta connexió per als vianants s'ha fet aprofitant l'actual pas per als vianants de 125 metres, en desús, existent en el túnel de la Gran Via de les Germanies, de manera que s'incorpora un punt d'enllaç de 25 metres més i estarà obert tant per a persones usuàries, com per a vianants.

Canó de Xàtiva

A més del canó per als vianants de Bailén, la Generalitat també construirà una altra connexió subterrània que enllaçarà les estacions d'Alacant i Xàtiva i que, per tant, permetrà una connexió ràpida i fluida de viatgers i viatgeres per a fer el transbord de la línia 10 amb les línies 3, 5 i 9 de Metrovalencia.

La longitud d'aquesta nova infraestructura projectada és de 250 metres i suposarà una inversió de 22 milions d'euros. Aquest túnel per als vianants unirà els vestíbuls de les dues estacions i comptarà amb escales mecàniques i d'obra, així com ascensor accessible per a persones de mobilitat reduïda (PMR).

Línia 10

La línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, de manera que ampliarà de manera molt considerable l'oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d'aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Arxius relacionats