La Conselleria d'Obres Públiques destina 240.000 euros per a millorar la seguretat viària a la comarca de l'Alt Maestrat

26/09/2021
La Conselleria d"Obres Públiques destina 240.000 euros per a millorar la seguretat viària a la comarca de l"Alt Maestrat

- Es construirà una rotonda en la intersecció de la CV-15 amb la CV-164, al terme municipal d'Albocàsser
- Segons Arcadi España, "per al Consell és fonamental que els veïns i veïnes de les diverses comarques disposen d'una xarxa de carreteres de qualitat" per a facilitar-ne la mobilitat laboral, de turisme o d'ociLa Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat destinarà 240.000 euros per a millorar la seguretat viària en la intersecció de la CV-15 amb la CV-164, a la comarca de l'Alt Maestrat.

Les actuacions, al terme municipal d'Albocàsser, tindran una duració aproximada de tres mesos i suposaran la construcció d'una rotonda en la intersecció de les dues carreteres autonòmiques per a afavorir una reducció de la velocitat de circulació.

"Amb aquest projecte, es procedirà a reordenar els moviments i es millorarà la visibilitat, amb la qual cosa es permetrà l'accés ordenat i senzill tant al municipi d'Albocàsser com a les construccions i les zones d'activitat existents als voltants de la intersecció", ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

"Per al Consell és fonamental que els veïns i veïnes de les diverses comarques disposen d'una xarxa de carreteres segura i de qualitat, que en facilite la mobilitat per a acudir cada dia als respectius llocs de treball, per a dur a terme gestions diàries o per a desplaçar-se en el seu temps lliure", ha afirmat el màxim responsable d'Obres Públiques.

Rotonda i andana per als vianants

Els treballs en l'encreuament de la CV-15 i la CV-164 consistiran en l'execució d'una rotonda de 18 metres de ràdio exterior, amb un illot central de 12 metres de radi i un carril de 6 metres d'amplària. A més, es durà a terme una ordenació del territori amb una correcta integració dels marges i la incorporació d'un camí lateral des de les construccions existents al marge dret.

D'altra banda, es construirà una andana per als vianants al marge dret; es canalitzarà el trànsit i els accessos del marge dret de la CV-15 amb la col·locació d'una vorada fins a la intersecció de la CV-15 amb la CV-164, i es reposarà un tram de la via pecuària Azagador de la Sierra, afectat per l'actuació.

CV-15: connexió de la costa amb l'interior

La carretera CV-15, amb una longitud de 72,7 quilòmetres, és una carretera autonòmica que pertany a la Xarxa Bàsica de Carreteres de la Generalitat Valenciana, que connecta la costa de la província de Castelló amb l'interior d'aquesta província en direcció sud-est nord-oest. Naix en la CV-10, a l'altura de la Pobla Tornesa, i acaba a Puebla de San Miguel, en el límit provincial amb Terol.

Es tracta d'una infraestructura bàsica de la Xarxa de Carreteres de la Generalitat amb una important intensitat de trànsit als voltants de Castelló de la Plana, que es va reduint a mesura que es desplaça cap a l'interior. Així, en la intersecció amb la carretera CV-164, que dona accés a Albocàsser, registra una intensitat màxima diària de 1.668 vehicles, un 15,7 % dels quals són pesants.

Arxius relacionats