FGV col·labora amb l'Associació TDAH + 16 en la campanya informativa sobre el trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat o sense

24/09/2021
FGV col·labora amb l"Associació TDAH + 16 en la campanya informativa sobre el trastorn per dèficit d"atenció amb hiperactivitat o sense

- L'empresa pública ha instal·lat 200 cartells en els trens de Metrovalencia i 80 en els tramvies de TRAM d'Alacant
- Aquesta activitat forma part de la responsabilitat social corporativa (RSC) que desenvolupa Ferrocarrils de la Generalitat des de 'Línia 0'Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana col·labora, dins de les accions de 'Línia 0', amb l'Associació TDAH + 16 en la campanya informativa del trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat o sense.

En concret, l'empresa pública ha instal·lat 200 cartells en els trens de Metrovalencia i 80 més en els tramvies de TRAM d'Alacant, en una campanya que s'ha realitzat conjuntament amb l'Associació de Pares per a Xiquets Adolescents amb DAH (APNA DAH).

L'Associació TDAH + 16 València naix de la inquietud i la necessitat conjunta d'afectats del trastorn i familiars per cobrir-ne les carències. Aquest col·lectiu es marca com a plantejament inicial els 16 anys, perquè és en aquesta edat quan l'educació escolar deixa de ser obligatòria i el món laboral esdevé un dret per a l'individu que, des de llavors, és atés pel Sistema Sanitari d'adults.

Si en l'adolescència aquestes circumstàncies poden ser inconvenients per a la seua evolució i desenvolupament personal, en els que pateixen TDAH amb hiperactivitat o sense, segons aquest col·lectiu, les adversitats es multipliquen.

El trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH) és el trastorn psiquiàtric més freqüent en la infància. S'estima que el pateix el 5 % de la població infantil-juvenil, la qual cosa equival a un o dos xiquets o xiquetes per aula.

Aquest trastorn és biològic, d'origen neurològic, provocat per un desequilibri existent entre dos neurotransmissors cerebrals: la noradrenalina i la dopamina, que afecten directament les àrees del cervell responsables de l'autocontrol i de la inhibició del comportament inadequat.

RSC i 'Línia 0'

Aquesta mena d'activitats de conscienciació formen part de la tasca de responsabilitat social corporativa (RSC) que desenvolupa FGV des de 'Línia 0', sense cap cost per a l'empresa pública. Dins de les col·laboracions se cedeixen de manera gratuïta espais en trens i estacions per a donar a conéixer entre les persones viatgeres aquesta classe de propostes.

'Línia 0' és una iniciativa que parteix de la responsabilitat de l'empresa amb la societat, propicia un fòrum solidari, amb capacitat d'atendre propostes sense ànim de lucre i que reporten un benefici al conjunt de la societat.

Arxius relacionats