Ferrocarrils de la Generalitat se suma a les iniciatives promogudes amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat

15/09/2021
Ferrocarrils de la Generalitat se suma a les iniciatives promogudes amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat

- Durant el cap de setmana participa en la Fira de la Mobilitat de València i a Alacant col·labora en el desenvolupament de la Ciclovia Litoral
- El pròxim 22 de setembre, i amb motiu del Dia Europeu sense Cotxes, Metrovalencia i TRAM d'Alacant oferiran servei gratuïtFerrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) se suma un any més a les iniciatives i les activitats programades amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que s'inicia el dia 16 i conclou el dimecres 22 de setembre, Dia Europeu sense Cotxes.

Aquest pròxim cap de setmana FGV participa a València en la Fira de la Mobilitat (València Mobility Weekend-VMW 2021), organitzada pel consistori municipal i instal·lada en la plaça de l'Ajuntament de divendres a diumenge. En aquest espai oferirà informació de la nova línia 10, així com dels serveis de metro i tramvia.

El diumenge 19 de setembre, FGV col·labora en la Ciclovia Litoral a Alacant. Amb motiu d'aquesta activitat la línia 5 del TRAM d'Alacant deixarà de prestar servei entre les 7.00 i les 14.00 hores, des de les parades de Porta del Mar i Sangueta.

El dimecres 22 de setembre, Metrovalencia i TRAM d'Alacant prestaran servei gratuït de transport durant tot el dia, coincidint amb el Dia Europeu sense Cotxes.

Al seu torn, des de diversos suports d'FGV, es donarà difusió a la campanya 'Mou-te amb impacte zero' que promou la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, així com les activitats educatives de la campanya 'Hui descansa el cotxe', que enguany s'organitzen amb el lema 'Canta al so de la mobilitat sostenible!' per a estudiants de centres públics i privats d'ensenyament de Primària en tota la Comunitat.

'Mou-te i cuida el planeta amb Metrovalencia i TRAM d'Alacant'
Com a part de les activitats previstes, FGV lliurarà els premis del I Concurs de Dibuix 'Mou-te i cuida el planeta amb Metrovalencia i TRAM d'Alacant'.

El concurs es va llançar el mes de juny passat a la participació dels i les alumnes de 2n i 3r cicle d'Educació Primària que hauran de reflectir en els seus dibuixos referències al metro o el tramvia i destacar com l'ús del transport públic evita les emissions de diòxid de carboni al medi ambient i afavoreix un món més sostenible.

FGV ha establit tres premis per a València i Alacant, respectivament, que consisteixen en una bicicleta per a cada guanyador o guanyadora i una bossa amb material promocional. A més, el primer premi optarà a ser la imatge que portarà un tramvia d'FGV amb motiu de la Setmana de la Mobilitat.

Per a l'avaluació dels treballs presentats, el jurat, en el qual ha participat la il·lustradora i doctora en Belles Arts per la Universitat de València, Mar Hernández, ha tingut en compte l'originalitat, la creativitat i la presentació del treball; l'esforç i l'exercici que haja requerit el projecte; el cicle escolar, i si és un alumne o alumna d'educació especial.

Les persones guanyadores per part de Metrovalencia són, per aquest ordre, Sara Amiryan Peña, 3r de Primària; Sirine Nait-Atmane, 5é de Primària, i Oliver León Coll, 3r de Primària. Els tres premis del TRAM d'Alacant han correspost a Marc Muñoz López, 6é de Primària; Zoe Estévez Bangnoi, 6é de Primària, i Flor Lombardo Aroca, 3r de Primària.
 
Col·laboració amb 'STOP Accidents'

També com a part d'aquesta Setmana de la Mobilitat, 'STOP Accidents' exposarà a l'estació de Bailén de Metrovalencia l'exposició fotogràfica 'Vianant no travesses la teua vida', resultat del concurs nacional de fotografia del mateix nom.
Es tracta d'imatges inèdites que reflecteixen situacions de risc o inadequades de vianants, passatgers i/o conductors, així com els perills a què s'han d'enfrontar quant a mobiliari, senyalitzacions inadequades, barreres arquitectòniques, etc., dins de l'àmbit urbà i interurbà.

Després de Bailén, la mateixa mostra s'instal·larà a l'octubre a l'estació de Mislata de Metrovalencia.

Arxius relacionats