La Generalitat inverteix més de 1,3 milions d'euros en la CV-35 a l'altura de San Antonio de Benagéber per a millorar 'la vida diària' dels seus habitants

15/06/2021
La Generalitat inverteix més de 1,3 milions d"euros en la CV-35 a l"altura de San Antonio de Benagéber per a millorar "la vida diària" dels seus h...

- El conseller d'Obres Públiques destaca la instal·lació de pantalles acústiques en l'entorn de centres escolars i sanitaris - Arcadi España remarca que vianants i ciclistes guanyaran espai i seguretat amb el nou carril de ciclovianants entre els marges de la CV-35 a San Antonio de Benagéber, en l'enllaç de la Canyada


El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat la inversió de més de 1,3 milions d'euros en l'entorn de la CV-35, en "actuacions per a millorar la qualitat de la vida quotidiana dels veïns i veïnes de la zona".

En el seguiment que el conseller ha fet a les obres de permeabilització del carril de ciclovianants entre els marges de la CV-35 i d'instal·lació de pantalles acústiques a l'altura de San Antonio de Benagéber, Arcadi España ha indicat que aquestes "important actuacions" són un exemple de "la nova orientació que estem donant en la Generalitat a les infraestructures, pensant en les persones".

Per al conseller, "hem avançat en dues qüestions fonamentals, una la instal·lació de pantalles acústiques, amb una inversió de més d'un milió d'euros, en centres escolars i sanitaris en l'entorn de la CV-35, que s'emmarca en aquesta nova orientació de millorar la qualitat de vida, no sols dels usuaris i usuàries de la carretera, sinó també de la gent que viu als voltants".

Quant a la permeabilització, Arcadi España ha explicat que "significa guanyar espai per a vianants i ciclistes d'una forma segura i, en aquesta ubicació, és clau, connecta un centre comercial pròxim a la Canyada i a San Antonio de Benagéber perquè puguen travessar les persones i fer la vida diària no sols en vehicle privat, també de forma sostenible, a peu o amb bicicleta".

En la seua visita, el conseller ha estat acompanyat per l'alcalde de San Antonio de Benagéber, Enrique Santafosta, i la directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer.

Pantalles acústiques

El Mapa estratègic de soroll (MES) de la CV-35 (Tram València-Llíria), elaborat per la Conselleria seguint directrius europees, va donar lloc a un pla d'acció (PA) per a aquest tram de carretera on s'estableixen diferents zones d'actuació per a reduir l'afecció acústica.

Així, s'han executat mesures correctores en l'entorn del punt quilomètric 14+00, a San Antonio de Benagéber, amb l'objectiu de protegir equipament docent amb unes pantalles acústiques d'una longitud de 839 metres i un pressupost de 730.993 euros. També s'han col·locat pantalles acústiques en l'emplaçament de l'Hospital intermutual de Levante, entorn del punt quilomètric 12+000, amb una longitud de 292 metres i una inversió de 200.786 euros

A més, s'està completant l'execució, per part el concessionari del manteniment i conservació de carreteres d'aquesta zona, de les pantalles acústiques en l'entorn del Liceu Francés, també en la CV-35, situat al terme municipal de Paterna.

D'altra banda, la Conselleria ha acabat les actuacions de millora de la qualitat acústica de la CV-30 al seu pas sobre el CEIP Arquitecte Santiago Calatrava de Benimàmet (València), i pròximament acabarà les mesures sobre la CV-31 al seu pas pel CEIP núm. 9 en Lloma Llarga (Paterna), i en l'entorn CV-50 punt quilomètric 19+600 al 22+300 a Alzira.

Així mateix, estan en fase de licitació les actuacions en l'entorn CV-30 al seu pas per Benicalap (València), i en la CV-365, del punt quilomètric 1+000 al 3+200 a Paterna.

Carril de ciclovianants

Quant a la millora de la permeabilització del carril ciclovianants entre els marges de la CV-35 a San Antonio de Benagéber en l'enllaç de la Canyada, les obres consisteixen en la construcció d'un carril de ciclovianants que parteix de la zona urbana residencial del sud de l'enllaç i connecta amb el marge oposat de la carretera.

Amb aquest objectiu, s'ha adaptat l'actual plataforma del pas superior de la CV-35, on s'ha reduït l'amplària destinada al trànsit de vehicles, i s'ha construït un nou itinerari de ciclovianants.

L'actuació es completa amb la connexió amb la zona comercial a l'est de l'enllaç i al sud de la CV-35. El pressupost de l'actuació és de 377.000 euros i la data de posada en servei està prevista pròximament, ja que només queden per concloure els últims detalls.

Arxius relacionats