Ferrocarrils de la Generalitat presenta el curtmetratge 'Les xiques no perden el tren' amb motiu del 8 de març

04/03/2021
Ferrocarrils de la Generalitat presenta el curtmetratge "Les xiques no perden el tren" amb motiu del 8 de març

- El documental ha sigut dirigit per Paqui Méndez i compta amb la participació de diverses treballadores de l'empresa pública - La presentació tindrà lloc el divendres de vesprada en el MUVIM i s'emetrà en À Punt el diumenge 7 de març


Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha produït amb motiu del 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, el curtmetratge documental 'Les xiques no perden el tren', dirigit per Paqui Méndez i protagonitzat per una àmplia representació de treballadores de l'empresa pública.

Aquesta producció aborda l'experiència de diverses protagonistes sobre la incorporació de la dona a un sector tan masculinitzat com el ferroviari, i FGV és el marc laboral de les dones que hi participen.
El documental, que ha dirigit la directora Paqui Méndez, es presentarà oficialment la vesprada del divendres 5 de març a les 17.00 hores en el MUVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat), amb la presència del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i la directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato, junt amb l'equip de producció i les protagonistes del documental.

La reproducció de 'Les xiques no perden el tren' es podrà seguir, a més, en 'streaming' alhora que es visiona en el MUVIM a través del canal de YouTube de la Generalitat (consulteu ací). A més, n'està prevista l'emissió en À Punt, la vesprada del diumenge 7 de març a les 18.40 hores.

Altres iniciatives d'FGV

Al seu torn, i com en anys anteriors, FGV ha previst aquesta mateixa setmana que en estacions i xarxes socials de Metrovalencia i TRAM d'Alacant es done visibilitat a frases i missatges per a conscienciar sobre el paper de la dona en l'àmbit social i laboral i amb referència a la situació provocada per l'actual crisi sanitària.

També s'han instal·lat cartells commemoratius en diverses estacions de València i Alacant, com a part de la campanya que ha promogut l'Institut de les Dones.

El mateix divendres 5 de març tindrà lloc, organitzat per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, el seminari web 'Lideratge femení en el sector del transport', en què intervindran dones amb llocs directius i treballadores en l'àmbit del transport de viatgers i mercaderies i de l'activitat marítima i portuària. En concret, per part d'FGV hi participarà Alicia Murcia, tècnica del lloc de comandament.

Finalment, en la seu d'FGV a València Sud s'homenatjarà totes les treballadores de l'empresa pública amb una breu exposició de fotografies i documents, sobre la tasca de les dones en el ferrocarril i la seua evolució.

Arxius relacionats