Logo Generalitat


La Generalitat finalitza les obres de repavimentació dels encreuaments de la xarxa tramviària de Metrovalencia

  • Els treballs van començar el mes d'agost passat i han afectat 28 punts d'encreuament amb la xarxa viària urbana de les línies 4, 6 i 8
  • La inversió de 768.000 euros millorarà les condicions de pas dels tramvies i ajudarà a reduir possibles molèsties i sorolls

(13/01/2022) - Els treballs van començar el mes d'agost passat i han afectat 28 punts d'encreuament amb la xarxa viària urbana de les línies 4, 6 i 8
- La inversió de 768.000 euros millorarà les condicions de pas dels tramvies i ajudarà a reduir possibles molèsties i sorollsLa Generalitat, mitjançant Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha finalitzat les obres de millora de l'estat del paviment de les línies 4 (Doctor Lluch-Mas del Rosari), 6 (Tossal del Rei-Marítim-Serrería) i 8 (Marina Reial-Marítim Serrería) del tramvia a València per valor de 768.000 euros, IVA inclòs.

En conjunt, s'ha millorat la pavimentació de 28 encreuaments tramviaris, 12 dels quals corresponen al tram entre les parades de Florista i Vicente Zaragozá, i 16 entre les parades de Tarongers i La Marina, en la línia 4; entre Alfauir i Tossal del Rei, en la línia 6; i entre Francesc Cubells i Marítim-Serrería, en la línia 8.

La xarxa tramviària actual va entrar en servei en 1994 i, posteriorment, ha viscut diferents ampliacions. Actualment compta amb 20 quilòmetres i 43 parades. El traçat discorre, en gran part, per la trama urbana de la ciutat de València, per la qual cosa alguns punts d'encreuament acumulen un cert desgast, provocat pel pas continu de vehicles i del tramvia mateix.

Aquestes intervencions s'han realitzat sense alterar la circulació habitual dels tramvies, dividides en diferents fases, amb la finalitat de garantir el pas de vehicles en les millors condicions. Les obres han consistit en la supressió del paviment actual, compost per materials diversos com la llamborda, el formigó o el paviment asfàltic.

En el projecte s'ha previst la renovació de les proteccions del carril, el seu ancoratge a la base de formigó i la reposició dels elements elàstics de protecció contra les vibracions del tramvia. Amb aquests treballs es millorarà el pas dels tramvies i es contribuirà a reduir possibles molèsties i sorolls en les zones on s'ha intervingut.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat