Logo Generalitat


Aerocas i Avant destaquen l'aeroport de Castelló com a eina de dinamització econòmica del territori i de fixació de població

  • La directora general d'Aerocas, Blanca Marín, subratlla la funció vertebradora de la instal·lació i de generació d'activitat i ocupació
  • La directora general d'Avant, Jeannette Segarra, valora la implantació de l'FP a l'aeroport per l'impacte positiu que tindrà en l'interior

(12/01/2022) - La directora general d'Aerocas, Blanca Marín, subratlla la funció vertebradora de la instal·lació i de generació d'activitat i ocupació
- La directora general d'Avant, Jeannette Segarra, valora la implantació de l'FP a l'aeroport per l'impacte positiu que tindrà en l'interiorLa directora general d'Aerocas, Blanca Marín, i la directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), Jeannette Segarra, han coincidit a destacar l'aeroport de Castelló com una eina de dinamització econòmica i de generació d'oportunitats per a les persones del territori, així com la seua rellevància per a revertir el despoblament.

La directora general d'Aerocas ha rebut aquest dimecres, a l'aeroport, la directora general d'Avant i el director adjunt d'aquesta entitat, Evaristo Martí.

Blanca Marín ha detallat les diverses línies d'activitat que s'estan desenvolupant, en el marc de l'estratègia de diversificació, en els àmbits comercial, industrial i de formació. Així mateix, ha explicat els plans d'expansió de la infraestructura i les gestions que s'estan duent a terme per a la implementació de noves línies de negoci.

La directora general d'Aerocas ha subratllat que l'aeroport de Castelló "està al servei del territori i de la ciutadania". "Per això, compartim la visió de l'Agenda Valenciana Antidespoblament que aquesta infraestructura ha d'exercir un paper dinamitzador de l'economia i de generació d'oportunitats per a la gent de les comarques de Castelló. Actuem, per tant, per a contribuir en la fixació de població", ha afegit.

En aquest sentit, ha destacat que la ubicació geogràfica de l'aeroport "reforça la seua funció de ròtula entre l'interior i la costa i, en definitiva, de vertebració del territori".

La directora general d'Aerocas i els responsables d'Avant han visitat les diferents zones de l'aeroport, incloses les instal·lacions on s'està impartint un cicle de Formació Professional vinculat a la branca aeronàutica.

Sobre aquest tema, Blanca Marín ha ressenyat que la implantació, a l'aeroport de Castelló, de l'FP, amb una oferta que es veurà reforçada el curs que ve, "suposa una oportunitat de formació qualificada i d'ocupabilitat per a les persones joves de la zona".

Per la seua banda, la directora general d'Avant, Jeannette Segarra, ha destacat "el canvi d'aire que s'ha produït en els cicles formatius, que s'han orientat a l'ocupació, en l'àmbit de les comarques de l'interior" i ha agraït la implicació de la Conselleria d'Educació i d'Aerocas en el desenvolupament d'aquest primer cicle, "una proposta innovadora que ens permet generar arrelament i orgull entre la joventut del territori, al mateix temps que permet atraure estudiants d'altres poblacions de la nostra comunitat i, fins i tot, d'altres ciutats espanyoles".

"Abans ens desplaçàvem a Castelló de la Plana, València o Alacant a estudiar i ara són els estudiants de les capitals els que venen a l'interior de la província a aprendre una professió, a més amb la motivació i l'experiència de fer-ho al costat de les empreses que estan invertint i desenvolupant ací el seu negoci", ha afegit.

Segarra ha anunciat que, en els pròxims dies, la Direcció General d'Avant i la Direcció General de Formació Professional de la Conselleria d'Educació prosseguiran les reunions en el territori, al costat d'alcaldes i presidents de les mancomunitats, "per a avaluar els cicles formatius que estan en marxa i estudiar i proposar cicles nous orientats a una oferta laboral de qualitat per als nostres joves".


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat