Logo Generalitat


Ferrocarrils de la Generalitat adjudica la instal·lació de làmines de polivinil en metros i tramvies per a assolir un manteniment més ràpid, econòmic i eficaç

  • La instal·lació en les carrosseries estalviarà temps i diners respecte de la pintura tradicional

(21/11/2021) - La instal·lació en les carrosseries estalviarà temps i diners respecte de la pintura tradicional


Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat la instal·lació de làmines de polivinil en les carrosseries de les unitats de metro i els tramvies de Metrovalencia i TRAM d'Alacant, a fi d'assolir un manteniment de les unitats més ràpid, econòmic i eficaç.

En concret, l'actuació es realitzarà en les 44 unitats de tramvia Bombardier que actualment circulen per Metrovalencia i TRAM d'Alacant i les 62 unitats de Stadler, 42 de quatre cotxes i 20 de cinc cotxes, que donen servei al metro de València.

Actualment, la carrosseria de les caixes està pintada amb unes quantes capes que la protegeixen contra la degradació per corrosió i doten les unitats d'una identitat de conjunt, però, des que van començar a prestar el servei, han rebut el desgast propi de l'explotació.

A més, malgrat que totes les unitats estan dotades d'una capa de laca contra els grafits, la neteja localitzada en determinades zones ocasiona que aquesta capa estiga deteriorada i en algunes àrees acaba desapareixent.

Cal tindre en compte que la neteja en casos de vandalisme es realitza amb productes molt agressius que degraden, de manera irreversible, el recobriment de pintura, per la qual cosa cal protegir l'exterior de les unitats per a evitar-ne l'erosió, de manera que es preveu aplicar làmines de vinil com la solució més idònia.

D'aquesta manera, s'assolirà un manteniment molt més ràpid i econòmic i, per tant, eficaç. Després d'instal·lar els nous vinils, només s'hauria de substituir la peça de la zona afectada, per exemple, en la ratlladura de la carrosseria, per les branques d'un arbre, o si parlem d'un grafit, que no ocupe tota la longitud de la unitat.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat