L'aeroport de Castelló i el MACVAC organitzen la cinquena exposició del projecte 'Sala 30'

08/04/2021
L"aeroport de Castelló i el MACVAC organitzen la cinquena exposició del projecte "Sala 30"

- A causa de la pandèmia, la mostra 'Ànima animal' se situa en el museu de Vilafamés i no en la galeria d'art de la terminal de l'aeroport
- Blanca Marín destaca que el projecte cultural es reprendrà a l'aeroport quan siga possible, "ja que hi aporta un valor afegit"L'aeroport de Castelló i el Museu d'Art Contemporani 'Vicent Aguilera i Cerni' (MACVAC) de Vilafamés han organitzat la cinquena exposició del projecte 'Sala 30', que porta per títol 'Ànima animal'. A causa de la pandèmia, aquesta exposició pictòrica i escultòrica té lloc en les instal·lacions del MACVAC i no en la galeria d'art de l'aeroport.

La directora general d'Aerocas, Blanca Marín, ha visitat la mostra, acompanyada per la directora del MACVAC, Rosalía Torrent, i l'alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez.

Blanca Marín ha explicat que, malgrat les circumstàncies adverses i les restriccions associades a la pandèmia, l'aeroport i el MACVAC han decidit posar en marxa aquesta nova exposició "a fi de donar continuïtat a la iniciativa 'Sala 30', de la qual ens sentim molt orgullosos".

La directora general d'Aerocas ha manifestat que el projecte cultural tornarà a l'aeroport de Castelló "quan la situació ho permeta i es reactive el trànsit regular perquè entenem que la 'Sala 30' hi aporta un valor afegit i distintiu, ja que ofereix als passatgers i passatgeres la possibilitat de gaudir de l'art només baixen de l'avió o just abans d'embarcar, la qual cosa amenitza les esperes".

En aquest sentit, ha destacat que la participació del MACVAC "suposa una garantia de qualitat, ja que constitueix un dels referents culturals del territori".

L'exposició consta de dotze obres pictòriques i escultòriques dels artistes Manuel Martí Moreno, Olga Adelantado, Lorena Amorós, Laura Avinent, Tonico Ballester, Joan Brotat, Antonio Debón, María José Gallardo, Ana Lentsch, Martín Caballero, Joan Moreno i Nuria Rodríguez.

La directora del MACVAC, Rosalía Torrent, ha explicat que l'exposició 'Ànima animal' "té com a denominador comú el món dels animals, entre els quals també apareixen referenciats alguns humans".

El projecte 'Sala 30' va nàixer fa quatre anys de la mà del MACVAC i de l'aeroport. A través d'aquesta iniciativa, s'ha articulat una oferta cultural vinculada a l'aeroport, la qual el dota de diferents espais artístics que es renoven periòdicament.

El MACVAC assumeix la direcció artística, d'ací ve el nom de 'Sala 30', ja que el Museu de Vilafamés disposa de 29 sales i els espais expositius de l'aeroport es conceben com una extensió.

Arxius relacionats