Ferrocarrils de la Generalitat se suma al Dia Internacional de la Dona amb el curtmetratge 'Les xiques no perden el tren'

05/03/2021
Ferrocarrils de la Generalitat se suma al Dia Internacional de la Dona amb el curtmetratge "Les xiques no perden el tren"

- Arcadi España assisteix a la presentació del documental, protagonitzat per treballadores de l'empresa pública, en el MUVIM
- Diumenge que ve s'emetrà en À Punt a les 18.40 hores aquesta producció dirigida per Paqui MéndezEl conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assistit a la presentació del curtmetratge documental 'Les xiques no perden el tren', que ha produït Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

L'acte, que ha tingut lloc al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM), ha comptat també amb la presència de la directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato; l'equip directiu de l'empresa pública; la directora i guionista de la producció, Paqui Méndez; l'equip tècnic, i les treballadores de l'empresa pública ferroviària que protagonitzen aquest documental.

'Les xiques no perden el tren' presenta el relat de diverses protagonistes que aporten el seu punt de vista sobre la incorporació de la dona a un sector tan masculinitzat com el ferroviari, i FGV és el marc laboral de les dones que hi participen.

La projecció d'aquesta producció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana està emmarcada en la iniciativa 'Dones, transport i agenda urbana' que ha impulsat la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat. Es tracta d'una setmana completa d'activitats per a donar visibilitat a les dones referents en l'àmbit del transport de viatgers i mercaderies i de l'activitat marítima i portuària.

Arcadi España ha destacat, abans de començar la projecció del curtmetratge, que "trencar barreres és construir igualtat, justícia i eficiència" i que actualment "continuen sent molt necessàries iniciatives per a visibilitzar exemples de dones referents en sectors tan masculinitzats, que inspiren les pròximes generacions".

En el documental les protagonistes parlen dels seus inicis en l'empresa, de la convivència amb els seus companys i de la seua evolució professional, i aporten la seua experiència en el que ha sigut el seu camí per a avançar i millorar les condicions d'igualtat en les quals han d'exercir la tasca diària que duen a terme.

La reproducció de 'Les xiques no perden el tren' s'ha pogut seguir en streaming a través del canal de YouTube de la Generalitat (https://www.youtube.com/user/presidenciagva). A més, està prevista l'emissió en À Punt, la vesprada del diumenge 7 de març a les 18.40 hores.

Posteriorment, en els pròxims mesos, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana té previst difondre aquest documental en l'àmbit educatiu en col·laboració amb l'Associació per la Coeducació, que també ha sigut partícip d'aquest projecte, perquè les seues protagonistes puguen servir de referència a les dones que actualment s'estan formant.

Arxius relacionats