L'aeroport de Castelló s'adhereix a l'associació Elles Volen Alt per a afavorir la igualtat i la visibilitat de la dona en el sector aeroespacial

05/03/2021
L"aeroport de Castelló s"adhereix a l"associació Elles Volen Alt per a afavorir la igualtat i la visibilitat de la dona en el sector aeroespacial

- L'acord compromet les dues parts a col·laborar en projectes que fomenten la consolidació de la dona en aquest àmbit professional
- Blanca Marín destaca l'objectiu compartit de "fomentar la participació de la dona en un sector encara altament masculinitzat"La societat pública Aeroport de Castelló (Aerocas) ha subscrit un acord de col·laboració amb l'associació Elles Volen Alt (EVA), amb l'objectiu d'afavorir la igualtat, la visibilitat i la consolidació de la dona en el sector aeroespacial.

La rúbrica de l'acord s'ha fet coincidir amb la setmana commemorativa del Dia Internacional de la Dona 8-M, amb motiu de la qual la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha dissenyat el projecte 'Dones, transport i agenda urbana', configurat com un ventall d'actes i iniciatives per a contribuir a la visibilització de la dona.

En la signatura telemàtica han participat la directora general d'Aerocas, Blanca Marín, i la presidenta d'Elles Volen Alt, Teresa Busto. El document compromet les dues parts a col·laborar en diversos àmbits desenvolupant projectes que aporten visibilitat a la dona i fomenten la igualtat, prenent com a base la Carta Magna de Nacions Unides.

La directora general d'Aerocas ha manifestat la seua satisfacció amb l'adhesió al col·lectiu EVA, "una entitat necessària per a afavorir la visibilitat de la dona i consolidar-ne la presència en un sector encara altament masculinitzat". "Volem que un àmbit estratègic com l'aeroespacial compte amb més participació de les dones, que constitueixen el 50 % del talent. No ens podem permetre prescindir d'aquest talent", ha comentat.

Blanca Marín ha subratllat la important presència de dones en totes les àrees d'activitat i els perfils professionals de l'aeroport de Castelló, que ocupen llocs de màxima responsabilitat en les àrees de direcció, gestió i operativa. "Entenem que és un bon punt de partida des del qual treballar a favor de la plena igualtat", hi ha afegit.

Per la seua banda, la presidenta d'Elles Volen Alt, Teresa Busto, ha agraït a Aerocas el suport a l'associació i ha destacat que totes les empreses que formen part d'EVA comparteixen els mateixos valors, entre aquests el de visibilitzar la dona en aquest àmbit professional, "pas imprescindible per a garantir que el sector es nodrisca en el futur de més professionals".

"No existeix el que no s'hi veu", ha afirmat la presidenta d'Elles Volen Alt, "per això és molt important que empreses rellevants de l'activitat, com Aerocas, s'unisquen al nostre projecte, per a donar a conéixer entre les més joves les immenses possibilitats de desenvolupament professional que té un sector com l'aeroespacial".

Teresa Busto ha donat la benvinguda a l'aeroport de Castelló al projecte Elles Volen Alt i ha destacat que s'obri un nou temps de col·laboració entre les dues entitats, "que beneficiarà els objectius de promoció de la dona en aquest sector que els dos organismes compartim".

Finalment, la directora general d'Aerocas, Blanca Marín, ha destacat la qualificació i la trajectòria professional de les dones que integren Elles Volen Alt, "que constitueixen un referent per a les noves generacions". En aquest sentit, la presidenta de l'associació, Teresa Busto, és directora de la factoria d'Airbus en Illescas, mentre que la vicepresidenta, María Isabel Maestre, és directora de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

Arxius relacionats