La Conselleria de Política Territorial reflecteix en #MicrorelatsPerLaIgualtat el paper de la dona en sectors laborals masculinitzats

04/03/2021

- Una col·lecció de vídeos presenta dones que treballen en els sectors del transport, l'urbanisme o el logisticomarítim de les tres províncies com a referents per a les generacions més joves
- Segons España, per a evidenciar el compromís del Consell amb la igualtat, es mostra "la tasca i el pes real del paper de les dones" en àmbits "en què encara hi ha més presència masculinaLa Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat emet aquesta setmana, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona 8-M, una sèrie de vídeos, #MicrorealtsPerLaIgualtat, que reflecteixen el paper de la dona en sectors laborals masculinitzats.

Així, cada dia es publica en els perfils de xarxes socials de la Conselleria un vídeo breu sobre la jornada laboral de dones que exerceixen oficis en sectors com l'aeronàutica, el transport de mercaderies i passatgers, l'urbanisme o el sector marítim i portuari, entre altres. Amb la col·lecció de tots els vídeos es farà un documental breu que es difondrà el dia 8 de març.

"Tractem de visualitzar aquestes professions i aquestes dones perquè, d'alguna manera, esdevinguen referents per a les generacions més joves perquè s'animen a exercir aquests oficis i a ocupar llocs semblants en el futur", ha assenyalat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

"En definitiva ?ha continuat el titular de Política Territorial?, per a evidenciar el compromís del Consell amb la igualtat, volem mostrar la seua tasca i el pes real del paper que desenvolupen en àmbits en què encara hi ha més presència masculina".

Les dones que participen en aquests vídeos són Carmen Varo, auxiliar d'explotació de llotja del Campello; Elena Delgado, capitana marítima de la província d'Alacant; Montse Subirats, directora de la base de València de l'escola de pilots Panamedia; Irene Gean, pilot de Ryanair; Patricia Miguel, coordinadora d'operacions de Logitren ferroviària; Cristina Pardo, oficiala de tallers de Metrovalencia, i Natalia García, arquitecta especialista en urbanisme.

Altres actes previstos

L'agenda d'actes previstos per a commemorar el Dia Internacional de la Dona 8-M es completa aquest divendres amb el seminari web 'Lideratge femení en el sector del transport', en què intervindran dones amb llocs directius en l'àmbit del transport de viatgers i mercaderies i de l'activitat marítima i portuària.

També el 5 de març es presentarà el documental testimonial 'Les dones no perden el tren', dirigit per Paqui Méndez, que comprén les experiències i les trajectòries de diverses dones que van començar a treballar en Ferrocarrils de la Generalitat (FGV).

El dilluns 8 de març, Dia Internacional de la Dona, s'obri al públic a Alacant l'exposició 'Dones pioneres en l'enginyeria valenciana', que organitza la Càtedra Demetrio Ribes.

Finalment, s'ha previst per al dimarts 9 de març la jornada 'Adaptant els entorns urbans amb perspectiva de gènere' i per al divendres 12 març la presentació de la 'Guia d'urbanisme de gènere'.

Arxius relacionats