Ferrocarrils de la Generalitat exposa als veïns i veïnes de Natzaret el projecte d'ampliació de l'L-10 de Metrovalencia fins al Grau-Canyamelar

22/02/2021

- La prolongació des de Natzaret fins al Grau-Canyamelar es realitzarà de manera paral·lela a la creació de la nova línia 11, que discorrerà pel carrer de Menorca i Juan Verdeguer
- L'execució d'aquesta ampliació permetrà desmuntar com més prompte millor el depòsit provisional del material mòbil que s'està construint al barri de NatzaretFerrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha mantingut una reunió amb l'Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret per a donar-los a conéixer el projecte d'ampliació de la futura línia 10 de Metrovalencia, que unirà el centre de la ciutat amb aquesta zona i que, amb la prolongació prevista, enllaçarà, a més, amb la xarxa tramviària actual, per mitjà de la parada de Grau-Canyamelar.

La reunió ha tingut lloc després de l'anunci que va fer el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en el qual va donar a conéixer que la Generalitat ja treballa de manera paral·lela en l'ampliació de la futura línia 10 i en el desenvolupament de la nova línia 11, que discorrerà pel carrer de Menorca i Juan Verdeguer, fins a arribar també a l'actual parada de tramvia de Grau-Canyamelar.

En la reunió, en la qual han participat per part d'FGV la directora-gerent, Anaïs Menguzzato, i el director d'Explotació, Tomás Cebrián, s'ha explicat que el projecte previst preveu una prolongació de la línia 10, seguint el recorregut des de l'estació de Natzaret fins a la façana marítima, per a connectar el traçat amb la xarxa actual de tramvia, amb l'objectiu de millorar la integració i les condicions de mobilitat del barri a la ciutat de València.

En aquesta mateixa reunió també s'ha fet un balanç de la situació de les obres actuals de la línia 10, que van segons el que es preveu i inclouen al barri de Natzaret la construcció del depòsit provisional per a les unitats tramviàries que circularan per la nova línia.

Des d'FGV han explicat als representants veïnals que les ampliacions de la línia 10 que s'han proposat per a connectar aquest nou traçat a l'actual xarxa tramviària són necessàries perquè aquest depòsit siga provisional, com està previst, i es puga deixar d'utilitzar com més prompte millor.

Línia 10

Actualment, s'estan executant les obres previstes en el tram subterrani, amb un pressupost superior als 25 milions d'euros. Els treballs comprenen la instal·lació del total de la doble via i aparells; drenatges i canalitzacions laterals per a instal·lacions, i els treballs d'arquitectura de les tres estacions, que inclouen acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, escales mecàniques, ascensors, etcètera.

Junt amb els treballs en el túnel de la línia, FGV està actuant en el condicionament de la superestructura de via, l'arquitectura i l'equipament de la línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), corresponents al tram en superfície, des de l'eixida del túnel en la rampa d'Amado Granell fins al barri de Natzaret, amb un pressupost superior als sis milions d'euros.

La resta de contractacions, com l'electrificació, la instal·lació de subestacions i les connexions del traçat entre l'estació d'Alacant i Natzaret, i la senyalització, la comunicació i la seguretat estan ja adjudicades i s'han iniciat els primers treballs d'instal·lació.

Les obres que ara s'executen permetran posar en servei en 2022 una línia de tramvia que combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d'aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Arxius relacionats