El Consell posa en marxa l'1 de març una nova línia de MetroBus que unirà Albal, Catarroja, Massanassa, Alfafar i Benetússer amb el metro de Paiporta

22/02/2021
El Consell posa en marxa l"1 de març una nova línia de MetroBus que unirà Albal, Catarroja, Massanassa, Alfafar i Benetússer amb el metro de Paiporta

- El conseller Arcadi España ha presentat aquesta línia nova que augmenta un 30 % l'oferta de transport públic en aquests municipis
- A partir del mes que ve entrarà en funcionament el Bo 10 que comporta una reducció del bitllet senzill del 50 % per a aquesta zona


La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), posarà en funcionament dilluns que ve, 1 de març, una nova línia de MetroBus que connectarà Albal, Catarroja, Massanassa, Alfafar i Benetússer amb l'estació de metro de Paiporta, segons ha anunciat el responsable de la Conselleria, Arcadi España.

En la presentació d'aquest nou servei, Arcadi España ha assenyalat que "és una iniciativa de la Generalitat i de l'ATMV per a connectar tots els municipis de l'àrea, no solament d'una manera radial, que tots confluïsquen a València, sinó també connectar-los entre si perquè es puga anar d'una localitat a una altra, és una nova visió del transport públic que potenciarem".

Amb aquesta nova línia, ha destacat el conseller, s'incrementa un 30 % l'oferta de transport públic en el corredor des d'Albal fins a Paiporta i es completen altres línies com el corredor Xirivella, Aldaia, Alaquàs.

A més, el conseller ha avançat que, a partir del pròxim mes, "comptarem amb el Bo 10, que significarà una reducció de les tarifes del bitllet senzill d'aproximadament un 50 % per a aquesta zona".

Així, la nova línia de MetroBus que l'ATMV posarà en funcionament dilluns que ve, 1 de març, permetrà la connexió entre Albal, Catarroja, Massanassa, Alfafar, Benetússer i Paiporta, on tindrà l'última parada a l'estació de metro i, per tant, connectarà aquests municipis amb la xarxa de Metrovalencia.

La línia compta amb un total de 31 expedicions d'anada i 31 de tornada i una duració total de trajecte de 30-35 minuts. El servei, que s'explotarà amb dos autobusos i una freqüència de 35 minuts, començarà a Albal a les 5.25 del matí i a Paiporta a les 6.00 del matí, i acabarà a les 23.30 hores a Paiporta i a les 0.15 a Albal.

L'inici de la línia serà a la plaça del Jardí, al costat de l'ajuntament d'Albal, per a buscar el corredor principal que uneix tots els municipis i que en cada terme adopta un nom. Així, l'autobús passarà pel camí Real de Catarroja, l'avinguda Blasco Ibáñez de Massanassa, l'avinguda de Torrent d'Alfafar i el camí Nou de Benetússer, per a agafar la rotonda de la CV-407 cap al carrer València de Paiporta i continuar fins a l'estació de metro. En total hi ha 20 parades distribuïdes en les diverses localitats.

Bo 10

Per a la utilització del servei estan disponibles tots els títols de l'ATMV, així com el futur Bo 10, que tindrà un cost de 7,20 euros i comporta una reducció del preu del bitllet de 50 %, ja que el viatge costa 0,72 euros. També es pot adquirir un bitllet senzill amb un import d'1,45 euros.

Així mateix, està disponible el Bo Transbord AB per a poder transbordar i anar a València a un preu de 15,5 euros, o el futur bo transbord d'una zona que permetrà anar a Torrent per 9 euros.

A la presentació d'aquesta nova línia han assistit el director gerent d'ATMV, Manuel Martínez, i els alcaldes i alcaldesses d'Albal, Ramón Marí; Benetússer, Eva Sanz; Massanassa, Francisco A. Comes; Catarroja, Jesús Monzó; Alfafar, Juan Ramón Adsuara, i Paiporta, Isabel Martín.

Arxius relacionats