La Generalitat trasllada als ajuntaments un missatge de tranquil·litat i seguretat jurídica sobre la situació actual del PATIVEL

22/02/2021
La Generalitat trasllada als ajuntaments un missatge de tranquil·litat i seguretat jurídica sobre la situació actual del PATIVEL

- La Conselleria de Política Territorial enviarà una nota explicativa als consistoris afectats perquè disposen d'informació actualitzada
- España afirma que el PATIVEL és un instrument de protecció i ordenació del nostre litoral "fonamental" i assegura que segueix en vigor "perquè la sentència del TSJCV no és ferm"La Generalitat ha traslladat als ajuntaments de la costa de la Comunitat Valenciana "un missatge de tranquil·litat i seguretat jurídica" sobre la situació actual del PATIVEL, segons ha explicat aquest dilluns el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Així, el titular de Política Territorial ha insistit en el fet que els veïns i veïnes dels municipis del litoral valencià afectats pel PATIVEL "han de romandre tranquils davant de possibles interessos de tercers en aquestes àrees".

"Per això ?ha continuat el conseller?, des de la Conselleria es remetrà una nota explicativa perquè les corporacions municipals disposen d'informació actualitzada sobre el PATIVEL", després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana de l'11 de febrer passat.

"El PATIVEL és un instrument de protecció i ordenació del nostre litoral fonamental", ha reflexionat España, que ha recordat que la sentència del Tribunal "no entra en el fons del pla sinó que aborda només qüestions formals i, per això, es recorrerà en cassació".

Segons el conseller, "el pla i tota la normativa que comprén segueixen en vigor i les nostres platges i el litoral estan protegits perquè la sentència no és ferm, i no ho serà fins que el Tribunal no es pronuncie sobre el nostre recurs".

"La protecció i l'ordenació són la base del PATIVEL, ja que, amb aquest, es protegeix el nostre litoral, les nostres platges i costes i es preserva el nostre patrimoni cultural i econòmic", ha afirmat Arcadi España. "Amb l'atenció d'aquests llocs es fomenta la nostra cultura i es potencia la creació d'ocupació de qualitat".

"A més, pel que fa a l'ordenació del territori, el PATIVEL permet que determinades activitats en la costa es facen sota un règim transitori, amb la qual cosa es reforça i garanteix un espai de convivència i naturalesa en les nostres costes", ha conclòs el conseller.

Arxius relacionats