La Conselleria de Mobilitat posarà en marxa una nova línia d'autobús entre el campus universitari de Burjassot i Quart de Poblet, Manises i Paterna al febrer

13/01/2021
La Conselleria de Mobilitat posarà en marxa una nova línia d"autobús entre el campus universitari de Burjassot i Quart de Poblet, Manises i Patern...

- La nova ruta beneficiarà les i els universitaris, ja que evitarà que els i les joves d'aquestes localitats hagen d'anar primer a València i fer transbord allí per a desplaçar-se al campus de Burjassot
- Segons España, amb l'entrada en servei de la línia entre els polígons de Quart de Poblet i València "es propicia la reducció d'emissions" i "es millora la igualtat social" en facilitar l'accés a llocs de treball). La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), posarà en funcionament a l'inici de febrer una nova línia de MetroBus que permetrà connectar el campus universitari de Burjassot amb les localitats de Quart de Poblet, Manises i Paterna i també aquests municipis entre si.

Així ho ha anunciat el conseller de Mobilitat, Arcadi España, després de la reunió de treball que ha mantingut aquest dimecres amb l'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, en la qual han abordat diversos projectes per a aquesta ciutat de l'àrea metropolitana de València.

En aquest sentit, el titular de Política Territorial ha destacat dues iniciatives: la posada en marxa de la línia d'autobús entre la ciutat de València i els polígons industrials de Quart de Poblet, aquest mes de gener, i una nova ruta, que entrarà en servei al febrer, per a connectar aquesta localitat amb el campus de la Universitat de València a Burjassot.

Segons España, amb el primer dels projectes "s'acosta el transport públic a les àrees industrials" i "es propicia la reducció d'emissions i la disminució de la contaminació, perquè les persones no necessiten utilitzar el seu vehicle privat en els respectius desplaçaments al treball".

"A més ?ha remarcat el conseller?, amb aquest servei públic es millora la igualtat social, perquè es facilita l'accés dels joves que no tenen vehicle propi a llocs de treball en les empreses situades als polígons".

D'altra banda, i pel que fa a la nova línia de transport públic que entrarà en funcionament el mes que ve, España ha recalcat que amb aquest servei "s'evitarà que els i les joves de Quart de Poblet, Manises i Paterna hagen d'anar primer a València, i fer transbord allí, per a desplaçar-se al campus de Burjassot".

"D'aquesta manera s'afavoreix l'accés al dret a l'educació a través d'un servei de transport públic amb un preu competitiu", ha conclòs el màxim responsable de Mobilitat.

Connexió amb el campus: 12 expedicions d'anada i 12 de tornada

La ruta al campus de Burjassot, que realitzarà 12 expedicions d'anada i 12 de tornada, iniciarà el recorregut de 35 minuts a Quart de Poblet a les 7.05 hores del matí i conclourà a les 21.50 hores de la nit.

Per a la utilització del servei es podran usar tots els títols de l'ATMV i el futur Bono 10, que tindrà un cost de 7,20 euros, o es podrà adquirir un bitllet senzill per un import d'1,45 euros.

Arxius relacionats