Política Territorial millora i assegura el servei públic d'autobús en la zona de la Safor sud amb un contracte d'emergència

15/09/2020
Política Territorial millora i assegura el servei públic d"autobús en la zona de la Safor sud amb un contracte d"emergència

- El nou trajecte preveu un increment d'expedicions de la línia Oliva-Gandia, amb sis d'anada i sis de tornada de dilluns a divendres
- El servei ha començat aquesta setmana, gràcies a un contracte d'emergència per un import de 433.148 euros i una duració de dos anysLa Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha posat en marxa un contracte d'emergència amb l'empresa Autobuses La Amistad per un import de 433.148,78 euros.

El contracte té una duració de dos anys i engloba les antigues concessions de servei públic de transport de viatgers per carretera CVV 224: Vilallonga-Ador-Gandia; i CVV 231: Patró-Oliva-Gandia, amb un augment de freqüències i una ampliació del servei.

El contracte, que ha entrat en vigor aquesta setmana, "recull l'increment d'expedicions de la línia Oliva-Gandia amb sis d'anada i sis de tornada de dilluns a divendres laborables. A més, s'ha inclòs l'ampliació a tot l'any del servei de les platges amb el nucli urbà de Bellreguard, amb un servei d'anada i tornada, dilluns i divendres laborables, que passa a quatre expedicions d'anada i tornada durant els mesos de juliol i agost".

"Així, es connecta la platja amb el Centre de Salut de Bellreguard, com sol·licitava el seu Ajuntament", ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Sis expedicions

Les sis expedicions Oliva-Gandia, en cada sentit, es prestaran en un ventall d'horari de 7.15 hores a 19.10 hores, i hi haurà 3 prolongacions diàries per sentit fins a Pego.

D'aquesta manera, es millora i s'assegura el transport públic en la zona de la Safor sud, ja que l'empresa concessionària havia manifestat la voluntat de renunciar al servei pel dèficit d'aquest.

En aquesta mateixa línia, també mitjançant un contracte d'emergència, la Conselleria va poder recuperar en 2015 uns trànsits entre Castelló de Rugat i Gandia de la CVV 214: Ontinyent-Gandia; Alcoi-Gandia, abandonada des de 2014. Aquests contractes d'emergència asseguren el servei de transport públic en aquesta zona.

Nous projectes de servei públic

Cal recordar que, durant la passada legislatura, el Consell va haver de dissenyar un nou mapa de transport de persones per carretera, ja que la majoria de concessions estaven caducades, no responien a les necessitats reals dels usuaris i usuàries i no garantien la connexió al 100 % dels municipis de la Comunitat.

En aquest sentit, els trànsits autoritzats en els contractes d'emergència esmentats quedaran englobats en el nou projecte de servei públic de transport de viatgers i viatgeres per carretera CV-114-la Safor sud, per un import de 756.655 euros anuals per a deu anys.

El futur contracte CV-114-la Safor sud respon a criteris de demanda, servei i qualitat i permet millorar l'aprofitament de l'actual oferta de transport de persones. Atendrà 33 municipis de la zona sud de la Safor mitjançant sis línies radials que connectaran amb Gandia i s'utilitzaran els eixos viaris CV-670, N-332, CV-680, CV-686 i CV-60.

Arxius relacionats