Arcadi España anuncia que el Consell aplicarà bonificacions del 50 % a les taxes portuàries de la Generalitat per a pal·liar les pèrdues originades per la crisi sanitària

30/06/2020
Arcadi España anuncia que el Consell aplicarà bonificacions del 50 % a les taxes portuàries de la Generalitat per a pal·liar les pèrdues originade...

- D'aquestes bonificacions es beneficiaran, entre altres, els pescadors i les confraries de pescadors
- El conseller ha informat que l'any que ve es farà a Torrevieja un estudi d'integració port-ciutat "per a millorar els accessos al port i la vinculació del port amb la ciutat com a motor econòmic i cultural"
- El titular d'Obres Públiques, acompanyat per l'alcalde, Eduardo Dolón, ha visitat el port de TorreviejaEl conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que el Consell estudia aplicar bonificacions d'un 50 % en les taxes portuàries a tots els operadors dels ports concessionaris: confraries de pescadors, clubs nàutics, marines, varadors, hostalers i drassanes dels ports de la Generalitat durant el temps que ha durat l'estat d'alarma i els quatre mesos següents a partir de la data de la fi d'aquest. Per a fer-ho, ha indicat el conseller, "estem treballant en un decret llei que aprovarà el Consell pròximament".

A més, el conseller ha informat que l'any que ve el seu departament farà un estudi d'integració port-ciutat en què també participarà l'Ajuntament de Torrevieja "per a millorar, a més de la relació interadministrativa, els accessos al port i remuntar aquestes obres, demanades durant molt de temps per la comunitat portuària".

Arcadi España, que ha visitat el port de Torrevieja acompanyat pel director general de Ports, Aeroports i Costes, Emilio Obiol; l'alcalde de la ciutat, Eduardo Dolón, així com representants de la comunitat portuària, ha declarat que els ports de la Generalitat, com el de Torrevieja, són "fonamentals des del punt de vista econòmic, turístic, cultural i pesquer, ja que donen treball a més de 5.000 persones en tota la Comunitat". En concret, "el port de Torrevieja és un exemple que aquesta diversitat sectorial és la base del futur de la Comunitat".

En aquest sentit, el conseller ha manifestat que el Consell ajudarà els ports autonòmics de la Comunitat l'activitat dels quals s'ha vist pràcticament paralitzada durant l'estat d'alarma, motiu pel qual "necessiten el suport de la Generalitat per a pal·liar l'inevitable dany causat i facilitar-ne la recuperació de les activitats econòmiques, industrials, logístiques, esportives, pesqueres, turístiques, científiques, culturals i socials tan ràpidament com siga possible", ha detallat el conseller.

Es tracta d'un decret llei, a proposta de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, per a adoptar aquestes mesures de suport a persones usuàries i operadors portuaris en l'àmbit de ports de titularitat de la Generalitat. D'aquesta manera, s'establirà una bonificació d'un 50 % del pagament de les taxes per ús i ocupació d'espais en els ports de la Generalitat que afectarà el transport de passatge en règim de cabotatge, interior o trànsit de badia; activitats nàutiques, xàrters, excursions, lloguer i escoles; hostaleria i locals de restauració, entre d'altres. A més, s'establirà l'exempció temporal d'abonament de la tarifa 'G-2 Vaixells' i 'G-3 Passatgers i mercaderies'.

Arxius relacionats