Arcadi España analitza el futur de les infraestructures del Baix Segura amb els alcaldes de la comarca

30/06/2020
Arcadi España analitza el futur de les infraestructures del Baix Segura amb els alcaldes de la comarca

- La conselleria està executant més de 40 actuacions amb una inversió de més de 16 milions d'euros en la zona
- També s'ha abordat el Pla d'acció territorial del Baix Segura, l'estudi de viabilitat de la CV-95, el Pla de mobilitat i l'estudi informatiu de la plataforma logística de San IsidroEl conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha mantingut una reunió de treball amb alcaldes i alcaldesses del Baix Segura per a analitzar el futur de les infraestructures de la comarca, en la qual s'han exposat, com ha destacat el conseller, "les actuacions que estem fent enguany, quasi més de 40, que inclouen molts municipis i que representen una inversió de 16 milions d'euros".

Segons ha assenyalat, "es tracta d'actuacions relacionades amb la nova mobilitat, carrils de bicis i vianants o millora de la seguretat viària, també obres de drenatge de les carreteres per a evitar que actuen de barrera en cas de grans pluges".

Així mateix, Arcadi España ha indicat que "a més d'aquestes obres, que són el present, en la reunió també hem tractat del futur, dels instruments que necessitem per a planificar bé l'evolució futura de la comarca del Baix Segura".

En aquest sentit, ha afegit, "ja s'ha adjudicat la redacció del Pla d'acció territorial (PAT) del Baix Segura, que ens permetrà coordinar tota l'actuació urbanística, i prompte, després de l'estiu, impulsarem tres estudis molt importants".

Així, el conseller s'ha referit a l'estudi de viabilitat de la CV-95, "una infraestructura vital per a aquesta comarca; al Pla de mobilitat de la comarca del Baix Segura, també molt important per a agrupar i saber unir tots els municipis que tenen una densitat de població molt gran, i que presenten una estructura molt mallada, i a l'estudi informatiu de la plataforma logística de San Isidro, que és igualment clau per al desenvolupament d'aquesta zona".

Per al conseller, "es tracta d'actuacions a curt termini, que ja estem realitzant, i actuacions a llarg termini, però entre tots hem de planificar aquest Baix Segura del futur, més resilient, més durador i més preparat per a la recuperació econòmica".

En aquest sentit, Arcadi España ha recordat que després del desastre que va ocasionar la DANA, "el primer que vam fer des de la Conselleria va ser reparar i restituir els danys en la xarxa viària, i ara estem treballant en la prevenció i en actuacions de millora en la xarxa de carreteres per a tindre un sistema viari més segur i amb més garanties".

Finalment, ha insistit que l'objectiu de la Conselleria és "enfortir aquest territori enfront de futurs episodis com la DANA al mateix temps que impulsem el desenvolupament de la comarca", i ha reiterat la necessitat de "consensuar, entre tots, les possibles millores que es puguen fer en matèria d'infraestructures al Baix Segura".

A la reunió, que ha tingut lloc a Torrevieja, també han assistit els comissionats de la Generalitat per al pla 'Renhace', Jorge Olcina i Antonio Alonso; la directora general d'Anàlisis i Polítiques Públiques de Presidència, Ana Berenguer; la directora general d'Obres Públiques Transport i Mobilitat, Roser Obrer, i el subdirector general de Mobilitat de la Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Josep Llin.

Arxius relacionats