La Generalitat posa en funcionament la línia de transport amb autobús de València al Mareny Blau

29/06/2020

- El nou contracte atendrà una població de 27.479 habitants.
- La línia connectarà València amb la zona costanera del sud d'aquesta i amb diversos nuclis costaners de Sueca, alguns dels quals no disposaven de comunicació directa amb ValènciaEl Consell d'Administració de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) ha aprovat la posada en funcionament del servei públic de transport de viatgers per carretera CVV-257 València al Mareny Blau, segons ha anunciat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Després del consell, el conseller ha explicat que "el nou contracte de transport atendrà una població total de 27.479 habitants, per a la qual cosa comptarà amb un mínim de dos autobusos que, conjuntament, realitzaran aproximadament 54.811 quilòmetres anuals".

Com ha destacat Arcadi España, "aquest servei millora la mobilitat de l'àrea metropolitana sud. El contracte és per a dos anys i amb una aportació econòmica total de 105.702,18 euros per part de l'Administració".

En aquest sentit, el conseller ha afegit que des del Consell "continuem treballant per un transport públic segur, eficaç i eficient al servei dels usuaris i usuàries i que responga a les necessitats reals dels viatgers i viatgeres".

Amb la posada en marxa d'aquest servei es connecta la ciutat de València amb la zona costanera del sud d'aquesta (el Saler, les Gavines, el Perellonet) i, a més, amb diversos nuclis poblacions de Sueca (el Perelló, les Palmeres, Mareny de Barraquetes i Mareny Blau), algun dels quals no disposava d'aquest servei i, per tant, mancava de comunicació amb València, tenint en compte, a més, que en l'època estival tenen més afluència de persones usuàries.

Les persones usuàries d'aquesta línia comptaran amb huit expedicions en dies laborables, que s'augmentaran en època estival fins a 14 expedicions en dies laborables y huit en caps de setmana i festius.

Arxius relacionats