Obres Públiques conclou la construcció d'una passarel·la en la CV-35 a la Pobla de Vallbona que permet salvar l'autovia

01/06/2020
Obres Públiques conclou la construcció d"una passarel·la en la CV-35 a la Pobla de Vallbona que permet salvar l"autovia

- Segons indica Arcadi España, "la passarel·la possibilita que els itineraris de vianants i ciclistes tinguen continuïtat i comuniquen punts d'interés mediambientals, esportius i socioeconòmics"
- L'actuació ha suposat una inversió de 294.644,98 euros cofinançada amb fons FederLa Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha acabat la passarel·la per a vianants en la carretera CV-35, al terme municipal de la Pobla de Vallbona. La Generalitat, amb ajuda de fons Feder, ha invertit 294.644,98 euros, IVA inclòs, en aquesta actuació.

L'obra permet salvar l'autovia CV-35 a través d'una passarel·la metàl·lica d'obertura única amb dos suports en els extrems; el muntatge s'ha realitzat en horari nocturn per a evitar molèsties als veïns i a la circulació rodada.

Aquest projecte s'engloba dins de la xarxa de carrils bici de la Mancomunitat Camp de Túria, a la qual pertany el municipi de la Pobla de Vallbona. Una vegada acabades les obres "s'ha possibilitat que els itineraris de vianants i ciclistes tinguen continuïtat i comuniquen punts d'interés mediambientals, esportius i socioeconòmics, entre altres", ha apuntat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

A més, la posada en marxa de la passarel·la possibilita la connexió d'urbanitzacions situades al marge dret de l'autovia CV-35 amb el carril bici que discorre paral·lel a la CV-35 pel marge esquerre (sentit València -Ademuz).

La passarel·la també permet la connexió amb l'itinerari que comunica el Parc Natural de la Serra Calderona amb el Parc Natural del Túria que, juntament amb l'eix San Antonio de Benagéber-Nàquera i l'eix Llíria-Olocau, són els eixos principals que connecten els dos parcs naturals.

La Conselleria va adjudicar l'obra de la passarel·la per a vianants Camí Casablanca el juliol de 2019. El 31 d'octubre de 2019 van començar els treballs, que ja han acabat.

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona es va encarregar de la redacció del projecte que la Conselleria va incloure en els seus pressupostos en estar dins de la xarxa de carrils bici de la Mancomunitat, i "d'acord amb la política de la Generalitat de potenciar models de mobilitat sostenible que permeten una circulació segura i confortable per a vianants i ciclistes", ha conclòs el conseller.

Arxius relacionats