Les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant ofereixen en les seues màquines de 'vending' màscares i gel hidroalcohòlic

22/05/2020

- Xàtiva, Colón i Àngel Guimerà, a València, i Luceros, Mercat i Benidorm, a Alacant, ja disposen d'aquests productes
- Arcadi España destaca que amb aquesta actuació "ajudem a garantir la seguretat sanitària en el transport públic, en el qual és obligatori l'ús de la màscara"Les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant ofereixen en les seues màquines de 'vending', junt amb begudes i comestibles, màscares i gel hidroalcohòlic. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha aconseguit un acord amb l'empresa Teika, que gestiona aquest servei, per a incloure aquests productes entre la seua oferta.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assegurat que "amb aquesta mesura avancem en el servei que presta FGV a les persones usuàries i ajudem a garantir la seguretat sanitària davant del coronavirus, tenint en compte que l'ús de màscares és obligatori en el transport públic".

Arcadi España ha recalcat que des de la Generalitat "estem duent a terme totes aquelles actuacions que milloren les condicions dels viatgers i viatgeres perquè els seus desplaçaments amb metro o tramvia tinguen la màxima seguretat possible i confien plenament en el transport públic esmentat".

Màscares a 0,95 euros

Les màscares que es distribueixen són de dos tipus, una de model quirúrgic, en embolcall individual, que costa 0,95 euros, i una altra de fabricació tèxtil reutilitzable, que val 3 euros la unitat. El gel es ven en envasos de 100 ml per 3 euros.

Les estacions de metro en què s'ofereixen aquests productes són, de moment, Xàtiva, Colón i Àngel Guimerà, a València. A Alacant s'han instal·lat a Mercat, Luceros i Benidorm.

Des d'FGV i Teika s'ha anunciat que si la iniciativa té bona acollida per part dels viatgers, s'ampliarà a més estacions. Teika és una empresa d'alimentació i café per mitjà de màquines automàtiques que opera en edificis públics i privats, en els quals serveix diferents productes de 'vending'.

Mesures de prevenció

Aquesta iniciativa se suma a les que es desenvolupen des d'FGV per a afavorir l'ús del transport públic segons les condicions de prevenció establides, entre les quals destaca l'ús obligatori de màscara en tots els desplaçaments, en les condicions establides per les autoritats sanitàries.

En les últimes setmanes s'ha organitzat un reforç del dispositiu de vigilància en trens i estacions, que té la col·laboració de les forces de seguretat.

També des de l'empresa pública es recorda als usuaris que disposen de dispensadors de gel hidroalcohòlic als accessos a les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant.

A més, FGV ha senyalitzat els itineraris dels viatgers a les estacions i als trens, i ha diferenciat els seients de manera alterna, per a facilitar que els viatgers es distribuïsquen correctament i mantinguen la distància de seguretat amb altres usuaris.

Des d'FGV s'ha disposat que la compra de títols de transport a les estacions es fa exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica. També de manera temporal, les gestions d'objectes perduts, reclamacions i suggeriments es poden realitzar a través de la pàgina web o l'app (descàrrega en Google Play o en Apple Store).

A les estacions, els usuaris i usuàries poden contactar amb el personal d'atenció al client d'FGV a través dels intèrfons ubicats en vestíbuls i andanes.

Arxius relacionats