Obres Públiques acaba una rotonda en la CV-835 que contribueix a alleugerir el trànsit en l'accés principal a Monòver

21/05/2020

- L'actuació ha suposat una inversió de 135.000 euros
- Arcadi España assenyala que la glorieta "millora també la mobilitat per als vianants" en una zona on transiten una mitjana de 3.037 vehicles al diaLa Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha acabat les obres de construcció d'una glorieta en la travessera de la CV-835 al seu pas per Monòver. El pressupost invertit en aquesta actuació de millora de la seguretat viària ha ascendit a 135.000 euros i s'ha executat en un termini de tres mesos.

Les obres han consistit en l'execució d'una glorieta sense semàfors per a millorar la seguretat viària d'una intersecció semaforitzada en forma de T, on "les esperes com a conseqüència dels cicles indicatius dels semàfors provocaven molèsties en els usuaris, entre altres manques de seguretat viària i mobilitat per als vianants, en l'accés est a Monòver", ha indicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

En aquest sentit, la Conselleria ha dissenyat per a aquesta intersecció, principal accés a Monòver, una glorieta que canalitza de manera adequada les diferents trajectòries i "contribueix a calmar el trànsit, al mateix temps que millora la capacitat de la intersecció, redueix els temps d'espera, millora la mobilitat per als vianants, així com la integració urbana en l'entorn de la glorieta", ha definit el conseller.

La rotonda disposa d'un radi exterior de 13,25 metres, amb una calçada anular amb un carril de 5 metres d'amplària i amb un illot central. Compta amb instal·lació d'enllumenat per al qual s'han disposat 10 punts de llum equipats amb lluminàries de classe LED. L'obra s'ha dut a terme sobre terrenys qualificats de viari públic, excepte una petita afecció de 17 metres quadrats que va cedir l'Ajuntament de Monòver, per la qual cosa no ha sigut necessari expropiar.

Altres actuacions

Per la carretera CV-835 transiten una mitjana de 3.037 vehicles al dia al seu pas pel sòl urbà de Monòver. Discorre per la banda sud-est del nucli urbà i adopta respecte a aquest una posició perifèrica. Aquesta travessera connectava amb el viari urbà per mitjà de tres interseccions, una en la banda sud (direcció Novelda), una altra en el centre d'aquesta travessera, al costat del parc municipal, i la tercera en la banda est (direcció Elda).

En l'any 2017, la Conselleria va reconvertir l'accés sud en una rotonda, que demostrà funcionar molt satisfactòriament. Posteriorment, ja en l'any 2019, es van executar les obres per a reconvertir la rotonda partida semaforitzada existent en una rotonda convencional sense semàfors, actuació que també va suposar una millora en l'ordenació del trànsit i en la mobilitat per als vianants. Finalment, la Conselleria ha acabat la tercera actuació en l'accés est al municipi de Monòver.