Arcadi España destaca la necessitat de crear un fons d'infraestructures de mobilitat per a impulsar la creació d'ocupació després de la crisi del COVID-19

24/03/2020
Arcadi España destaca la necessitat de crear un fons d"infraestructures de mobilitat per a impulsar la creació d"ocupació després de la crisi del ...

- El conseller ha destacat la importància de col·laborar junt amb el Ministeri per a garantir la disponibilitat d'àrees de descans per als professionals del transport
- Igualment ha agraït al Ministeri l'esforç i la coordinació per a facilitar mascaretes als professionals del sector, alhora que sol·licita que s'agilitze el repartiment d'aquestes

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha participat aquesta vesprada en una reunió telemàtica amb el Ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, i la resta de consellers autonòmics de transport.

Arcadi España ha traslladat al ministre José Luis Ábalos el seu agraïment per l'esforç i la coordinació que es fan des del Ministeri per a facilitar material de protecció, com ara mascaretes, als professionals del sector de transport, alhora que ha sol·licitat que se n'agilitze el repartiment. Així mateix ha destacat la importància de treballar de manera conjunta amb el Ministeri i la resta de comunitats autònomes, per a "garantir la disponibilitat d'àrees de descans per als transportistes".

El conseller de Política Territorial ha posat l'accent en la necessitat ?com van anunciar el ministre i el mateix president de la Generalitat, Ximo Puig? de posar en marxa mesures de protecció per a empreses i treballadors amb la finalitat de fer front a aquesta crisi sanitària.

"Mesures que s'hauran de completar amb un paquet d'estímul econòmic en el qual la inversió en infraestructures tindrà un paper rellevant. Per exemple, amb un fons d'infraestructures de mobilitat amb recursos de l'Administració i la Unió Europea junt amb empreses privades per a millorar les nostres infraestructures i impulsar la creació d'ocupació amb criteris de sostenibilitat", ha destacat.

A més, ha sol·licitat que s'estudien mesures per a garantir la liquiditat de les empreses del transport, "un sector estructural i estratègic, sempre disposat, que no descansa".

Durant la seua intervenció, Arcadi España ha volgut destacar de nou el compromís i la dedicació de taxistes, camioners, conductors d'autobús i tots aquells professionals del sector que en aquesta situació d'emergència "estan demostrant, encara més si fora possible, que són un sector clau. Ara més que mai necessiten el nostre suport per a poder continuar garantint el proveïment de la població i la mobilitat del personal necessari per a eixir d'aquesta crisi sanitària".

Arxius relacionats