El descens de viatgers arriba al 97,68 % en Metrovalencia i el 96,22 % en TRAM d'Alacant per la crisi sanitària

22/03/2020
El descens de viatgers arriba al 97,68 % en Metrovalencia i el 96,22 % en TRAM d"Alacant per la crisi sanitària

- En el cas del servei de viatgers per carretera, la demanda també ha caigut per damunt del 95 % aquests últims dies
- El conseller Arcadi España reclama responsabilitat i recorda l'ús del transport públic únicament per raons inajornables

El descens creixent i progressiu del nombre de persones que usen el transport públic de la Generalitat Valenciana avala que viatgers i viatgeres segueixen les recomanacions i instruccions institucionals. El descens en aquests últims dies ha arribat al 97,68 % en Metrovalencia i al 96,22 % en el cas del Tram d'Alacant, en comparació amb el nombre de persones registrat la primera setmana del mes de març.

Concretament i per dates, Metrovalencia va registrar el dijous 19 de març un descens de viatgers del 97,68 %, el divendres 20 de març la caiguda es va situar en el 92,68 % i el dissabte 21 de març es va registrar una disminució del 95,08 %, percentatge que es tradueix en un total de 8.431 persones en aquesta última jornada.

En el cas del TRAM d'Alacant, el dijous 19 de març el nombre de persones disminuïa un 96,22 %, el divendres 20 de març la caiguda es va situar en el 91,37 % i el dissabte 21 de març es va registrar un descens del 94,27 %, percentatge que es tradueix en un total de 1.586 persones usuàries en aquesta última jornada.

En el cas del servei de viatgers per carretera, la demanda de les línies interurbanes, provincials i interprovincials també ha tingut una caiguda progressiva de persones usuàries per damunt del 95 % aquests últims dies.
Responsabilitat col·lectiva

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha destacat que aquestes xifres avalen l'efectivitat de les mesures plantejades, i ha assegurat que "la restricció de la mobilitat està donant bons resultats".

"Aquestes xifres responen a l'actitud responsable de la ciutadania, que està prenent consciència de la situació, i a la qual continuem sol·licitant no fer ús del transport públic excepte per motius inajornables", ha afegit. De la mateixa manera, ha assegurat que "estan preparats per a dur a terme qualsevol acció o mesura seguint les directrius dels ministeris tant de Sanitat com de Transports en aquest estat d'alarma".

Igualment, el conseller ha volgut "agrair de nou l'esforç, la solidaritat i compromís de tots els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, i també de les empreses concessionàries de transport públic de viatgers per carretera per a continuar garantint la mobilitat de totes aquelles persones que necessiten continuar desplaçant-se".

Reconeixement que s'amplia a les forces i cossos de seguretat de l'Estat per la seua col·laboració i treball, com el que ha dut a terme la Unitat Militar d'Emergències (UME) en la desinfecció de nombroses estacions de metro.

Arxius relacionats