La Generalitat inicia el programa de visites educatives d'enguany a les instal·lacions de Metrovalencia

15/01/2020
La Generalitat inicia el programa de visites educatives d"enguany a les instal·lacions de Metrovalencia

- Alumnat del Col·legi Públic Santo Ángel de la Guarda ha fet un recorregut per la seu de València Sud
- Metroescola compleix en 2020 els primers 10 anys ensenyant els escolars com funciona la xarxa de metro i tramviaLa Generalitat ha iniciat les activitats d'enguany del programa educatiu de Metrovalencia, dirigit a alumnat de Primària. Els xiquets i xiquetes de 3r de Primària del Col·legi Públic Santo Ángel de la Guarda de València han sigut els protagonistes de Metroescola en aquesta primera visita.

El mes que ve, Metroescola complirà el desé aniversari. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va posar en marxa aquest programa educatiu, dirigit als escolars d'un màxim de 12 anys que pertanyen al cicle de Primària, amb la finalitat d'ensenyar com funciona la xarxa de metro i tramvia de València i l'àrea metropolitana.

Amb aquesta iniciativa es pretén mostrar als més menuts, i futurs usuaris, la importància que té l'ús del transport públic en el desenvolupament sostenible de les grans ciutats.

L'alumnat del centre Santo Ángel de la Guarda s'ha traslladat en metro a València Sud, seu d'FGV, des de l'estació de Safranar. En el transcurs del seu recorregut han aprés, acompanyats pel personal d'FGV, com moure's per una estació; distingir quina línia han d'utilitzar per a arribar a la destinació fixada; els elements d'accessibilitat que hi ha i la senyalització; els dispositius de seguretat instal·lats, i les normes bàsiques de convivència i respecte a la resta d'usuaris.

Una vegada han arribat a València Sud, se'ls ha explicat què és i què fa FGV, les característiques de la xarxa de Metrovalencia, com funciona, el tipus d'estacions i parades que hi ha, els trens i tramvies de què disposa i la importància d'un transport públic sostenible.

Posteriorment, han visitat el lloc de comandament per a conéixer el funcionament i el control de la circulació de trens i tramvies, el dispositiu de seguretat ciutadana i el centre d'atenció al viatger.

El recorregut per les instal·lacions ha continuat en una unitat de metro. Des de la cabina, l'alumnat ha pogut conéixer com funciona un tren i els elements que en possibiliten la conducció.

Per a acabar la visita, els i les escolars s'han desplaçat fins als tallers situats en les mateixes instal·lacions de València Sud, on es duen a terme les tasques de manteniment, reparació, neteja, control i aparcament de les unitats de les línies 1 i 2 de Metrovalencia.

Arxius relacionats