Arcadi España destaca la col·laboració amb l'Ajuntament de Novelda en la millora d'accessos i projectes de mobilitat

10/01/2020
Arcadi España destaca la col·laboració amb l"Ajuntament de Novelda en la millora d"accessos i projectes de mobilitat

- El conseller d'Obres Públiques ha visitat la rotonda executada per la Generalitat en la intersecció de la CV-820 amb l'A-31
- També ha oferit la col·laboració del Consell per a atraure noves empreses i generar ocupació en l'àrea logística de NoveldaEl conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat en la seua visita a Novelda la col·laboració amb aquest ajuntament, que ja s'ha plasmat en l'execució de la rotonda en la intersecció de la CV-820 amb l'A-31, que ha "millorat accessos i seguretat". Així, ha assenyalat que "la línia d'actuació en els pròxims mesos serà millorar la mobilitat i preparar-nos per al futur per a crear noves empreses i noves ocupacions en tota la zona logística de Novelda".

Després de mantindre una reunió de treball amb l'alcalde de la localitat, Fran Martínez, el conseller ha explicat que "hem atés les reivindicacions del municipi, com ho és estar de la mà de l'Ajuntament de Novelda en l'àrea logística".

Pel que respecta al cas, Arcadi España ha indicat que ha oferit la col·laboració de la Conselleria "per a potenciar aquesta àrea i per a atraure inversors que vulguen instal·lar-se en aquest polígon de Novelda i generar llocs de treball".

En aquest sentit, ha remarcat que ja hi ha un ampli ventall d'empreses molt importants, que, segons el conseller, "és un factor de primer ordre per a atraure més empreses; i a més té una posició geogràfica molt bona, amb connexions ferroviàries, i també de carreteres, que continuarem millorant de la mà de l'Ajuntament".

En la reunió també s'han abordat "actuacions en matèria de mobilitat que afecten directament la vida quotidiana, com ara els carrils de bicicletes i vianants, que ja s'estan gaudint i continuarem millorant, i l'estudi per a millorar-ho tot respecte a la seguretat del corredor del marbre".

Per al conseller, "és un bon exemple de col·laboració entre administracions, entre la Generalitat que vol ajudar tots els ajuntaments, i un ajuntament i una ciutat tan dinàmica com Novelda".

En acabar la reunió amb l'alcalde s'han desplaçat fins a la intersecció de la carretera CV-820 amb els ramals d'enllaç de l'autovia A-31, on la Conselleria ha invertit aproximadament 500.000 euros en la millora de la seguretat viària amb la construcció d'una rotonda. També s'ha millorat el drenatge de les aigües pluvials i s'ha habilitat un carril bici.

La carretera CV-820 pertany a la xarxa de carreteres de la Generalitat i és la via que connecta Sant Vicent del Raspeig amb Novelda, travessant el nucli urbà d'Agost.

Amb la nova rotonda, la Conselleria d'Obres Públiques ha suprimit els girs a l'esquerra que hi havia i s'ha millorat la capacitat de la intersecció, ja que en aquest punt es produïen retencions habitualment. La nova glorieta, que ha sigut executada en l'espai ocupat per l'anterior intersecció i no ha requerit noves afeccions de sòl, s'ha dissenyat amb un radi interior de 10,00 metres, la qual cosa determina en un radi exterior de 18,00 metres.

En aquesta actuació ha tingut gran importància i complexitat l'evacuació de les aigües pluvials que es concentraven en aquest punt, ja que rep un cabal important.

Les pluges extraordinàries no només inundaven les interseccions de la CV-820 amb els ramals de l'enllaç de l'A-31, sinó que afectaven el nucli urbà pròxim de Monforte del Cid. Per a solucionar aquest problema s'ha construït un col·lector subterrani de 205 metres de longitud.

Aprofitant la reordenació viària, s'ha procedit a la creació d'un carril bici que, mitjançant la connexió amb el que hi havia anteriorment en la carretera CV-84, discorre cap a l'est fins a la CV-820.

Arxius relacionats