La Generalitat instal·larà un nou sistema d'informació a les persones viatgeres en les parades del tramvia de València

12/01/2020
La Generalitat instal·larà un nou sistema d"informació a les persones viatgeres en les parades del tramvia de València

- Està previst instal·lar unes 80 pantalles de tecnologia LED en tots els baixadors de les línies 4, 6 i 8 de Metrovalencia
- S'oferirà informació del temps de pas, així com d'incidències, avisos o recomanacionsLa Generalitat instal·larà un nou sistema d'informació a persones viatgeres en el conjunt de la xarxa tramviària de Metrovalencia, que per mitjà de teleindicadors LED informaran del temps de pas, així com d'altres qüestions relatives al servei com ara incidències, avisos o recomanacions.

Aquests dispositius se situaran a les parades de les línies 4, 6 i 8 que corresponen al servei tramviari de Metrovalencia, així com al Lloc de Comandament, situat a València Sud. El pressupost de licitació establit per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ascendeix a 1.224.189,92 euros, IVA inclòs.

Amb aquesta actuació s'instal·laran pantalles de tecnologia LED en totes les parades del tramvia, més o menys dues per cada baixador, la qual cosa representa uns 80 teleindicadors.

Dins d'aquesta mateixa actuació, es preveu substituir a l'estació de Marítim-Serrería els actuals teleindicadors per pantalles TFT, que permetran difondre diferents continguts molt més amplis que els actuals.

Tots aquests teleindicadors s'han projectat amb el sistema Ciber-pass per a invidents, que permet sota demanda que la informació que apareix en el teleindicador es puga escoltar per a facilitar l'accés d'aquests continguts a un major nombre de persones.

El sistema d'informació previst recull informació del Control de Trànsit Centralitzat (CTC) sobre la ubicació dels trens (circuits de via), així com de la ubicació dels trens (número de tren). D'aquesta informació s'extrauen els horaris i les destinacions dels pròxims trens en les andanes de les estacions. Finalment, la informació s'envia als teleindicadors via xarxa IP-VPLS.

El dispositiu realitza també l'enviament d'informació a les línies d'informació dinàmica presents en els teleindicadors i monitors d'andana, i de manera individual en alguns vestíbuls.

Actualment, en les línies del tramvia de Metrovalencia no hi ha cap sistema d'informació al viatger amb teleindicadors o monitors. No obstant això, sí que està instal·lat en totes les estacions subterrànies i en algunes estacions de superfície de la xarxa de Metrovalència.

Arxius relacionats