La Generalitat licita la redacció dels projectes per a millorar el traçat del TRAM d'Alacant entre la Vila Joiosa i Altea

06/12/2019
La Generalitat licita la redacció dels projectes per a millorar el traçat del TRAM d"Alacant entre la Vila Joiosa i Altea

- Aquestes actuacions, que afecten les línies 1 i 9, se sumen a les que ja fa FGV per a millorar les condicions de la xarxa a Alacant
- També es planteja la construcció d'un nou baixador que prestarà servei a Jesús PobreLa Generalitat ha licitat la redacció de diferents projectes de construcció que permetran millorar les condicions actuals del traçat de la línia 1 (Luceros-Benidorm) i la línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d'Alacant, en el tram comprés entre les poblacions de la Vila Joiosa i Altea.

El pressupost de licitació per a l'elaboració dels projectes esmentats ascendeix a 961.950 euros, incloent-hi l'IVA. El termini d'execució inicial és de 14 mesos.

Amb aquestes actuacions Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) podrà delimitar en quins punts es pot duplicar la via, segons les condicions urbanístiques i tècniques que hi haja. Amb aquestes intervencions s'aconseguiria una major fiabilitat i qualitat en el servei que es presta en els trams afectats i en el conjunt de la xarxa del TRAM d'Alacant.

En l'actualitat, els trams entre la Vila Joiosa i Benidorm i Benidorm-Altea són de via única, excepte punts concrets, circumstància que provoca problemes de regularitat, a causa de la necessitat de fer encreuaments en determinades estacions, dotades de via doble.

A més, en aquest mateix plec es preveu la construcció d'un nou baixador en la línia 9, que prestarà servei a la població de Jesús Pobre, i que dona resposta a la petició feta per aquesta pedania de Dénia.

Aquestes actuacions formen part de les que està duent a terme la Generalitat, per mitjà d'FGV, en el conjunt de la xarxa del TRAM d'Alacant per a millorar la qualitat i homogeneïtzar les condicions del servei entre Alacant i Dénia.

Arxius relacionats