La Generalitat inicia els treballs del nou enclavament de L'Alfàs del Pi del TRAM d'Alacant

19/10/2019
La Generalitat inicia els treballs del nou enclavament de L"Alfàs del Pi del TRAM d"Alacant

- Posteriorment, s'hi incorporarà el sistema de protecció automàtica de tren (ATP)
- Aquestes actuacions permetran incrementar la regularitat i la puntualitat del serveiLa Generalitat ha iniciat els treballs d'instal·lació d'un nou enclavament electrònic en el baixador de L'Alfàs del Pi de la línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d'Alacant.

Aquesta actuació té un pressupost d'1.194.425,20 euros, IVA inclòs, i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) té previst completar la seua posada en servei a principi de 2020.

Actualment, el baixador de L'Alfàs del Pi no disposa de cap sistema de senyalització ferroviària, per la qual cosa aquesta actuació es considera necessària per part d'FGV per a homogeneïtzar aquest punt amb la resta de la línia 9 que es troba en ple procés de modernització.

Per la seua situació estratègica, aquest nou equipament permetrà augmentar la capacitat de circulació entre Benidorm i Dénia, que té un traçat en via única en tot el seu recorregut, i aconsegueix, així, més regularitat i puntualitat en el servei.

Una vegada completats aquests treballs, FGV instal·larà en aquest mateix baixador un sistema de protecció automàtica de tren (ATP), intervenció valorada en 514.386,23 euros, IVA inclòs.

Aquestes intervencions s'emmarquen dins de les que impulsa la Generalitat en la línia 9, per a modernitzar el conjunt de les instal·lacions entre Benidorm i Dénia i equiparar les seues condicions a la resta de la xarxa del TRAM d'Alacant.

Arxius relacionats