La Generalitat instal·la més de 4.000 metres de protecció de via en el tram Torrent-Villanueva de Castellón de Metrovalencia

18/10/2019
La Generalitat instal·la més de 4.000 metres de protecció de via en el tram Torrent-Villanueva de Castellón de Metrovalencia

- Aquesta actuació forma part de les mesures plantejades per a millorar les condicions de seguretat de la xarxa de metro en superfície
- Després d'aquesta intervenció, està previst actuar en el tram de la línia 3 que uneix Almàssera i RafelbunyolLa Generalitat completa la instal·lació de més de 4.000 metres d'elements de protecció en diferents punts del tram de la línia 1 de Metrovalencia, entre Torrent i Villanueva de Castellón. Aquesta actuació forma part dels treballs de tancament de la xarxa en superfície del metro que executa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Aquest tipus d'actuacions, que van començar l'any passat, es realitzen amb l'objectiu de protegir i impedir el pas no autoritzat en els trams en superfície i millorar, així, les condicions de seguretat en el conjunt de la xarxa, al mateix temps que s'adapta progressivament a la nova legislació autonòmica en matèria de seguretat ferroviària.

El pressupost d'aquestes actuacions és de 730.394 euros i permetran instal·lar, una vegada completades, més de 20 quilòmetres de tanca en diferents trams de la xarxa, que inclouen zones urbanes, de doble via, amb possibilitat de trànsit per als vianants o circulació de vehicles en paral·lel a la línia fèrria, i punts de via única amb accessos d'ús rústic.

Les primeres intervencions es van fer en alguns trams urbans que ens disposaven d'una protecció suficient com l'estació de Llíria; el tram entre les estacions de Les Carolines-Fira i Campament; al terme municipal de Paterna; a la zona pròxima al baixador d'Omet a Picassent; en el tram entre Torrent i Sant Isidre, i entre Rocafort i Massarrojos.
Una vegada es completen els treballs entre Torrent i Villanueva de Castellón, FGV té previst instal·lar uns 1.200 metres de proteccions en la línia 3, en el tram que uneix Almàssera i Rafelbunyol.

Treballs previstos

Les intervencions plantejades preveuen la instal·lació de diferents tipus de tancament, segons la zona que cal protegir. Així mateix es preveu la neteja i la instal·lació posterior de tancament o proteccions, a més d'altres treballs, en funció de la tipologia del tancament.

Juntament amb aquesta actuació, FGV destina quasi 200.000 euros a la reparació de desperfectes urgents en els trams ja protegits, com a conseqüència d'accions vandàliques, inclemències meteorològiques o circumstàncies imprevistes.

La xarxa de metro de València i la seua àrea metropolitana té 137 quilòmetres de via, dels quals 26,5 quilòmetres són subterranis i més de 110 quilòmetres en superfície, sense incloure els 20 quilòmetres de xarxa tramviària.

Actualment, tenen protecció més de 80 quilòmetres de xarxa que disposen de diferents tipologies de tancament, per a evitar el lliure accés de les persones a les vies.

Arxius relacionats