La Generalitat facilitarà el transport públic gratuït de Metrovalencia, TRAM d'Alacant i TRAM de Castelló en el Dia Europeu sense Cotxes

09/09/2019

- El diumenge 22 de setembre el metro, tramvia, tren-TRAM i bus guiat permetran l'accés lliure als usuaris
- La iniciativa s'emmarca dins de les propostes que el Consell organitza amb motiu de la Setmana de la MobilitatLa Generalitat facilitarà el diumenge 22 de setembre servei gratuït de transport públic en Metrovalencia, TRAM d'Alacant i TRAM de Castelló per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxes i la Setmana de la Mobilitat.

Aquesta mesura, impulsada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, té com a objectiu promoure l'ús del transport públic i afavorir hàbits de mobilitat més sostenibles en el conjunt de la societat.

El servei de transport gratuït s'oferirà en les tres explotacions de València, Alacant i Castelló, en els serveis que gestiona la Generalitat, des de primera hora del matí i fins a la fi del servei.

Junt amb aquesta iniciativa, al llarg de la Setmana de la Mobilitat, entre el 16 i el 22 de setembre, la Generalitat organitza diversos actes, així com jornades per a tractar i difondre aspectes diferents relacionats amb la mobilitat sostenible.
'Hui descansa el cotxe'.

Al seu torn, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, torna a posar en marxa per quart any consecutiu la iniciativa 'Hui descansa el cotxe', entre els dies 16 i 22 de setembre, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat.

El lema triat enguany és 'Mou-te i canvia' i pretén que els estudiants de la Comunitat aborden la necessitat d'impulsar propostes per a canviar els seus hàbits cap a una mobilitat més sostenible i s'impliquen a traslladar un missatge reivindicatiu.

Aquesta proposta compta amb uns premis dirigits a estudiants de 14 anys o més, matriculats en el curs escolar 2019-2020 en centres docents de la Comunitat Valenciana de Secundària, Batxillerat i Formació Professional. Per a més informació, es pot acudir a: www.huidescansaelcotxe.gva.es.

Arxius relacionats