La Generalitat adquirirà validadores portàtils per a agilitzar el control d'accés a Metrovalencia en esdeveniments multitudinaris

20/08/2019

- Facilitaran el pas en estacions de superfície en esdeveniments com la nit de Sant Joan, les paelles universitàries o el carnestoltes de Rafelbunyol
- FGV comprarà deu terminals que es muntaran i desmuntaran en determinades hores i instal·lacions, segons les necessitatsLa Generalitat adquirirà validadores portàtils per a facilitar i agilitzar els controls d'accés en estacions de superfície de Metrovalencia en esdeveniments multitudinaris i puntuals, com poden ser la nit de Sant Joan, els carnestoltes de Rafelbunyol i Museros i les paelles universitàries de Seminari.

Amb aquests dispositius es pretén evitar les aglomeracions puntuals d'entrada o eixida de Metrovalencia que en certes franges horàries es produeixen en determinades jornades en què els usuaris es concentren per a desplaçar-se cap a o des d'un mateix lloc de la xarxa.

En aquest sentit, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) invertirà 32.670 euros, IVA inclòs, en la compra de deu terminals portàtils que ampliaran en un moment donat la línia de validació en les estacions de superfície i agilitzaran el pas dels usuaris que ja disposen de títol de transport fins a les andanes.

Validadores per al tramvia
FGV, a més, adquirirà 30 validadores fixes per a instal·lar en els extrems de les andanes de les línies tramviàries de Metrovalencia per a millorar la comoditat dels seus usuaris, que no hauran de desplaçar-se fins al centre d'aquests per a validar el seu títol de transport.

Amb una inversió de 36.300 euros, IVA inclòs, els nous dispositius serviran per a completar el procés d'adaptació a la targeta moneder TuiN, en la qual cal validar d'entrada i eixida en el metro i només d'entrada en el tramvia.

En l'actualitat, Metrovalencia disposa de 791 validadores, 289 en superfície i 502 en subterrani, distribuïdes per les 138 estacions que hi ha en la xarxa de la província de València.